mandag den 29. juni 2015

Bedste bøger 1. halvår 2015
Det første halvår af 2015 er nu gået og det har været fyldt med masser af skønne boglige eventyr. Jeg kan næsten ikke forstå hvor det halve år er blevet af. For de er ikke alle forsvundet væk i eventyrsiderne, jeg har nemlig læst mindre her første halvår end de to forgående. Hvilket faktisk også var meningen, fordi jeg ville bruge mere tid på at skrive selv. Men derfor har jeg nu alligevel haft nogle fantastiske læseoplevelser, og som sidst kommer jeg her med min top 10 bøger, som jeg har læst i første halvår af 2015 (minus genlæsninger).

De to bøger der har betydet mest for mig har helt klart været 'The ocean at the end of the lane' af Neil Gaiman og 'Monster' af Patrick Ness. At læse deres bøger var magisk, tankevækkende og efter endt læsning efterlod de en del af sig selv i mig.

I år er der også en fagbog blandt fiktionen og det er fordi 'Særlig sensitiv' af Ulla Hinge Thomsen, har hjulpet mig en hel del med at accepterer at særlig sensitiv har sine ulemper ja, men det har helt klart også sine store fordele.

Neil Gaiman er også repræsenteret med 'Søvn og torne', som var en moderne klassisk genfortællingseventyr om Tornerose og Snehvide. Hvordan den er moderne klassisk, ja det skal man læse sig til, det er nærmest umulig at forklare.

Af YA litteratur er der min yndlings John Green - 'Endnu en Katherine' (ud over the great cry-book) og tyske Gier med hendes sjove tidsrejse bog 'Sapphire Blue'. Lige min type bog.

Historisk litteratur er repræsenteret ved Jojo Moyes 'Hende du forlod' og 'Alt det lys vi ikke ser' af Anthony Doerr.

På mange måder afspejler den her stak meget min yndlingsgenre. Historisk litteratur, fantasy og kærlighed. Det var også ret stort endelig at læse 'Skammerens datter' af Lene Kaaberbøl, og jeg ærgrer mig i dag over ikke at have læst den da jeg var yngre. Den bog man umiddelbart skulle sige ikke passede ind er thrilleren 'Hvor intet bryder vinden' af Leonora Christina Skov. Men hvis der er noget jeg elsker i bøger, så er det usympatiske og komplekse mennesker, og dem findes der ikke mindre end syv af i Leonoras bog, så egentlig er det vel ikke så mærkeligt at den er blandt mine favoritter indtil videre.

Jeg glæder mig som altid til at se hvordan næste halvår former sig, for den rykker helt sikkert rundt på min top 10 liste, så jeg er spændt på at se hvilke der er tilbage.

Hvilke yndlingsbøger har du haft i 2015 indtil videre?

 

SHARE:

2 kommentarer

  1. Hvor intet bryder vinden har klart været et af mine lyspunkter i 2015 og Louise Haibergs serie om Demondræberen! <3 Jeg har generelt været heldig, og valget af bøger har været enormt godt. Både dem jeg selv har valgt, og dem jeg har fået sendt fra forlag. :-) Så kan man ikke klage!

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig, jeg har også have et helt fantastisk første halvår. Og det kan da godt være jeg skal til at kigge lidt på Demondræberen, da jeg kun høre gode ting omkring den.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig