tirsdag den 14. juli 2015

De døde vågner 

De døde vågner
Forfatter: Line Kyed Knudsen
Serie: Hvidt støv #1
Genre: Zombie, dytopia
Målgruppe: Fra YA og opefter
Udgiver: Gyldendal

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret
De døde vågner er første bind i Line Kyed Knudsens horrorserie om pigen Emily.

Alting bryder sammen, da en mystisk og dødelig epidemi breder sig med lynets hast. Tilbage står Emily. Det er hendes 18 års fødselsdag, men der er ingen at fejre den med. Hendes familie og venner er døde og den smukke, drømmende Anthony, som betyder så meget for hende, er forsvundet. Emily må finde ud af, om hun er den eneste, der har overlevet, og hvorfor. Men sandheden er langt mere uhyggelig, end hun aner ...


De døde vågner er en helt fantastisk bog. Den er V I R K E L I G nervepirrende. Den giver mig lyst til at dykke ned under dynen engang imellem, under læsning, præcis ligesom når jeg ser tv-serien The Walking Dead.

Handlingen er et langt stykke hen ad vejen også det samme. Her følger vi hvordan hele verden dør og derefter bliver til zombier gennem en teenagepiges øjne. Det lyder som udgangspunkt bare super spændende, men jeg havde faktisk lidt problemer med at gå i gang med den, da bagsideteksten lidt gav mig indtrykket af at det var en bog hvor vi følger pigen helt alene, fordi alle mennesker omkring hende dør. Jeg var bange for at det ville blive en historie om en pige og hendes tanker, og ikke om menneskelige realtioner. For det er lige præcis det der er så interessant når hele verden går agurk - det er hvordan vi så reagere både indadtil men også udadtil over for andre mennesker. MEN heldigvis så var det altså slet ikke tilfældet, Emilie (som pigen hedder) er ikke alene ret langt tid faktisk før hun finder andre overlevende.

Jeg har faktisk ikke så meget negativt at sige om bogen overhovedet, der var dog nogle plothuller a la, at der et sted står de mangler benzin men senere køre de så alligevel langt i bilen, uden at tanke og andre småting i den duer. Det er lidt synd da det bryder illusionen et kort øjeblik.

‘De døde vågner’ er seriøst noget af det bedste dansk skrevet YA jeg har læst i år, hvis ikke faktisk det bedste! Line Kyed Knudsen falder fuldstændig her i tråd med det internationale marked som så mange unge i dag kender så godt, så her skal man altså ikke være nervøs for at samle bogen op. ‘De døde vågner’ er nervepirrende, den har et spændende persongalleri, og siderne vender nærmest sig selv.

Line Kyed Knudsen er en mester til at skrive gys, så hjertet sidder oppe i halsen, og giver dig med garanti mareridt hvis du læser inden du skal sove. Normalt er jeg ikke til gys, faktisk hader jeg det, men jeg synes sådan noget her er fantastisk, det er ikke for meget, og det er på ingen måde plat eller ligegyldigt. Det virker og det er super godt. Jeg tror grunden til det virker for mig er fordi det ikke bare er gys med gys på, der er en mening med det, ligesom med The Walking Dead faktisk.

Og jeg bliver nødt til lige at tilføje, at jeg elsker forsiden!

SHARE:

4 kommentarer

 1. Jeg har endnu ikke læst bogen, men jeg er absolut enig med dig i, at forsiden er super flot!
  Handlingen lyder virkelig også pirrende og jeg er ret glad for at få afklaret, at vi ikke "bare" følger Emilie mutters alene i et zombiefyldt land! Fin anmeldelse! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke, det afholdte mig rigtig meget fra at læse bogen, at vi bare skulle følge den her pige og måske en masse flashbacks, men heldigvis ikke. Men ja du kan godt glæde dig, det er en virkelig god bog.
   Og tak. :0)

   Slet
 2. Det er ikke så længe siden jeg selv læste og anmeldte bogen. Den er bare supergod, jeg kunne slet ikke lægge den fra mig igen. Jeg glæder mig allerede til nr. 2 :)
  Vh.
  Amalie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg også! Kan nærmest ikke vente på 2'eren, den er da alt for spændende det her! :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig