onsdag den 15. juli 2015

Mino og dragen

 


Mino og dragen

Forfatter: Frederik Brinth Christiansen
Serie: Mino #1
Genre: Fantasy
Målgruppe: Børn
Udgiver: Tellerup


Tak til forlaget Tellerup for anmeldereksemplaret


En dag får Mino en bror sendt med posten.
Han har aldrig set noget lignende.
Det er nemlig en vaskeægte drage.
Kaptajn Farfar hjælper Mino med at passe hans nye bror,
mens far skifter smækdirken på sin gamle Mercedes.
Men hvor er Minos mor? Og er hun virkelig en fri fugl
med sorte, blanke ravnevinger?

Mino og dragen er en bog om guldkorn med ananasjuice, dragebrødre og en bil der ikke vil starte. En lille dreng, som gerne vil være større og en gevaldig drage, som gerne vil være mindre. En historie om venner, politibetjente, bardunstrammere og videnskabsmænd.
Men mest af alt er det en historie om Mino
‘Mino og dragen’ - ja vi var ikke et særlig godt match. Jeg kedede mig noget så grusomt under læsningen. Nu er jeg selvfølgelig ikke målgruppen og plejer sagtens at kunne se ned af aldersstigen, men ja jeg kunne bare slet ikke lige med skrivestilen eller med historien, for at være helt ærlig. Så som voksen vil man nok ikke få den store glæde ud af at læse højt for sine børn.

Jeg mener så absolut ikke at man skal lave kvalitetsmæssigt dårligere bøger til børn, fordi de for det første er klogere end man tror, og for det andet, har vi så ligefrem lyst til at fordumme dem? Og det kunne jeg snakke langt tid om, så det må jeg hellere lade være med. Min pointe er at jo børn har en fantastisk fantasi og ja de kan sikkert får mere ud af den her historie end voksne kan, og måske rammer den faktisk også plet hos dem, men jeg synes personligt ikke det er en velfungerende børnebog. Den prøver på en masse, men den rammer aldrig i hus.

Eller måske er jeg bare fornærmet over at en bog med drager kan være så kedelig.

SHARE:

2 kommentarer

  1. Jeg er helt enig! Bogen er noget af det kedeligste, jeg længe har læst - og jeg er sikker på, at målgruppen heller ikke vil finde den super interessant. I hvert fald ikke største delen. Desuden findes der bare så mange andre og meget bedre børnebøger, hvilket gør at jeg helt ærligt ikke vil anbefale denne til nogen.. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig, der findes masser af fantastiske børnebøger, så jeg har også ret svært ved at anbefale den her.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig