tirsdag den 28. juli 2015

Sjælesluger

 

 

Sjælesuger

Forfatter: Gail Carriger
Serie: Soulless #1
Originalsprog: Engelsk, Soulless, Parasol Protectorate #1
Genre: Steampunk
Målgruppe: YA og opefter
Udgiver: Tellerup
Vi er i Victoriatidens London, den nye dampteknologi vinder ind overalt og skaber flere og flere fantastiske maskiner.

Sjælesluger er vampyrernes udtryk for de sjælløse.
Hvis en sjælløs rører en overnaturlig, vil det neutralisere dennes overskud af sjæl og gøre dem menneskelige i berøringsøjeblikket.
Alexia Tarabotti er registeret sjælløs hos BRU (Bureau til Registrering af Unaturlige).
Men det er ikke det værste. Derudover er hun halvt italiensk, intelligent og rapkæftet – hvilket ikke passer sig for en kvinde i 1800-tallets overklasse. Hendes mor har derfor opgivet at få hende gift.
Efter et uheldigt sammenstød med en vampyr til et bal hvirvles hun ind i mystiske begivenheder, og på trods af at BRU gør sit bedste for at beskytte hende, befinder hun sig snart i livsfare … 
Sjælesluger skal man ikke tage alt for seriøs, hvilket i sig selv faktisk er meget forfriskende. Den er utrolig morsom og så sarkastisk. Nogle gange synes jeg godt det kan blive for meget med sådan nogle type bøger, for på den måde føler jeg ikke at verdenen er særlig virkelig, fordi vi hele tiden har humoren, og jeg vil lige netop gerne drages ind i en fantasy verden. Men her fungerede det perfekt, men jeg var helt sikkert også lige i det perfekte humør til det da jeg læste den.

Jeg elsker kombinationen af London, det historiske (Victoria era) og det paranormale. Særligt er jeg helt vild med at vi her bliver præsenteret for en hel ny og anderledes og interessant slags paranormal. Alexia kan nemlig, under berøring, gør de paranormale til mennesker, men kun så længe hun holder berøringskontakten.

Noget andet jeg virkelig også elsker ved den her bog er Alexia. At vi følger en stærk hovedperson. Hun er så absolut meget og helt aldeles selvstændig og hun siger sin mening, hvilket er så dejlig forfriskende, da det omvendte meget oftere er tilfældet i både paranormal og de historiske romaner fra Victoria tiden.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Den serie lyder altså ret interessant, tror snart jeg skal tage mig sammen til at få første bog læst :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det synes jeg du skal. Den er noget så sjov. Jeg glæder mig til at se hvad du synes om den.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig