mandag den 27. juni 2016

Top 10 bedste bøger jeg har læst i bloggens levetid

 


Det her har været ret så svært at vælge ud. For hvor har jeg dog læst mange fantastiske bøger i bloggens fem år. Og alligevel er de fleste af mine absolutte yndlingsbøger læst før jeg startede bloggen. Jeg endte med de her 10 bøger, som alle er valgt af meget forskellige grunde.

På en måde er det også lidt snyd af vælge Jane Eyre, Borte med blæsten og Persuasion da jeg har kendt og elsket historierne i mange år, bare i filmatiserings-form. Meen ... jeg har jo først læst dem indenfor de sidste fem år og de kunne have skuffet, men det gjorde de så absolut ikke, tværtimod. Scarlett og Jane Eyre er på mange måder en lille del af mig selv. Og ingen skriver bedre en Jane Austen.

 Monster har lært mig noget om livet, som jeg stadig forsøger at huske at minde mig selv om.

Rubin rød og Leoniderne er to helt fantastiske bøger og derudover så betyder de begge noget ekstra særligt for mig. Rubin rød var den første bog jeg anbefalede til forlaget, som blev udgivet og den har fået en god modtagelse blandt de danske læsere. Leoniderne var den første bog jeg betalæste og jeg nød den tid hvor Nanna sendte mig tekster løbende. Det har været så spændende at følge Emilie og de andre blive til – helt fra begyndelsen.  

Fables er på listen fordi jeg knus-elsker den serie, den er genial på så mange områder og så er det bare en utrolig dyb fantasi-verden som jeg elsker at forsvinde ned i. Jeg digtede nærmest selv videre på historierne efter endt læsning, så levende stod verden og personerne for mig – præcis som jeg gjorde det med Harry Potter i sin tid.

The Ocean at the End of the Lane – fordi … Neil Gaiman. Jeg har i øvrigt læst alt for lidt Gaiman indser jeg nu. Hans skrivestil er magisk og The Ocean at the End of the Lane er virkelig tankevækkende og rørstrømsk smuk.

Min mands hemmelighed var utrolig tankevækkende og en del af bogen ramte mig utrolig stærkt, og historien vil helt sikkert være hos mig for evigt.

Game of Thrones fordi ... wow. Den serie bliver bare ved med at vokse på mig. Jeg elsker de karakterer. Det er high fantasy når det er bedst – kun slået af Ringenes Herre.Ugh .. jeg vil gerne vælge 11. Jeg mangler Arthur Conan Doyle, det han har gjort med Sherlock Holmes serien er næsten ud over min forstand. Det er utrolig genialt og opfindsomt.

Jeg ville også ønske at der var plads til Wendy Higgins, Kasie West, Lucinda Riley og Sarah J. Maas på listen. Jeg elsker deres historier og skrivestil. 

Jeg overvejede kraftig Fifty Shades of Grey for jeg har ikke siden Twilight og Harry Potter været så grebet af en historie under læsningen. Jeg var bare utrolig godt underholdt, men den er ikke blevet hos mig på samme måde som Harry Potter og Twilight gjorde det, eller som bøgerne ovenfor.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Hvor må det have været et svært indlæg at lave! Hold nu op altså... Respekt!! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Det var virkelig også UTROLIG svært. :0)

   Slet
 2. Svar
  1. Ja de var nogle af de absolutte nemmeste at vælge, de er helt fantastiske begge to!

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig