onsdag den 20. juli 2016

Bare en dag


 

 
Bare en dag


Forfatter: Gayle Forman
Serie: Just one day #1
Originalsprog: Engelsk, just one day
Genre: Realisme
Målgruppe: YA
Udgiver: GyldendalTak til Gyldendal for anmeldereksemplaretAllysons liv er præcis som hendes kuffert: pakket, planlagt og ordentligt. Lige indtil hun på den sidste dag i sin tre uger lange rejse rundt i Europa møder Willem. Han er alt det, Allyson ikke er, og han slår fuldstændigt benene væk under hende. Da han opfordrer hende til at droppe sine planer og tage med ham til Paris, er Allyson klar. Det ligner hende ellers ikke at være så spontan, men det fører til en dag med chancer, frihed, nærhed og forelskelse: et døgn, der forandrer Allysons liv.

En bog om kærlighed, rejser og identitet, og om hvordan tilfældigheder kan ændre ens liv.
’Bare en dag’ var en super sød historie om kærlighed der kan opstå mellem to mennesker på kort tid. På en dag. En forbindelse som bare vokser og vokser som tiden går. ’Bare en dag’ er en virkelig skøn sommerbog, fordi meget af bogen foregår i dejlige Paris.

Alle elsker den her bog. Men den fangede mig desværre ikke rigtig. Jeg tror det er fordi jeg slet ikke kunne have det der med at vores hovedperson rejser afsted alene til Paris fra England med en fyr, som hun lige har mødt. Og ovenikøbet lader ham betale! Det er egentlig ikke fordi det ikke helt harmonere med hendes personlighed (hvilket det bestemt ikke gør) men mere fordi alt i mig skreg: NO! Det gør man altså bare ikke! Det er TOTALT urealistisk!

Dertil var kærlighedshistorien lidt for insta til min smag og nærmest ikke-eksisterende. Det siger sig selv da den skal udvikle sig på en dag. Og særligt fordi at de kun er sammen 1/3 af bogen. Resten af kærlighedshistorien foregår mere eller mindre i Allysons hoved. Så jeg havde slet ikke tid til at mærke kemien mellem dem.

Alligevel er slutningen så clifhangery at jeg godt kunne finde på at læse efterfølgeren, for at finde ud af hvad der sker.

SHARE:

5 kommentarer

 1. Tak for anmeldelsen. Ind imellem er det jo bare dejligt med en sød historie :) Har du nogen tanker om sproget og karaktererne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Sproget er skønt, det mestre Gayle Forman helt sikkert. Karaktererne synes jeg faktisk ikke særlig godt om. Jeg synes ikke de var særlig dybe og ja jeg fandt dem nok en smule for urealistiske. Og helt enig, det er skønt med en sød historie, men jeg synes man kan finde en hel del der er bedre end denne.

   Slet
 2. Hvor er her bare blevet flot herinde på bloggen! Jeg er vild med dit nye design :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. :0) Jeg er også blevet super glad for det. Det gør ligesom det hele lidt mere enkelt og giver en dejlig lethed.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig