mandag den 21. august 2017

Historien om en dreng


Historien om en dreng

Forfatter: Line Lybecker
Genre: Realisme
Målgruppe: Unge
Udgiver: Calibat


Tak til forfatteren Line Lybecker for anmeldereksemplaret

Hvordan indleder man overhovedet et forhold til en person af samme køn? Det var gået let nok med Julie fordi det ligesom naturligt lå i kortene at dreng pluspige er lig kærester. Men dreng plus dreng er et lidt andet regnestykke. Historien om en dreng handler om Thobias på 17 år som er kæreste med Julie. Til sommer afslutter hangymnasiet og skal søge ind på en videregående uddannelse, men Thobias ved ikke hvad han vil læse, eller om han overhovedet vil. Da han på en tur med gutterne til live-rollespil møder David, begynder nye tanker og ideer at spire frem – for måske er det ikke alt her i livet der kan eller skal planlægges på forhånd.


Lige som Line Lybeckers første roman 'Mere end veninder' så rammer den her bog fuldstændig hovedet på sømmet hvad angår kærlighedshistorier mellem samme køn på den måde at den hverken er overdreven moralsk prædikende eller direkte er fyldt med løftede pegefingre. Nej, i stedet er det en historie om en ganske almindelig dreng der bliver forelsket i en dreng i en verden (vores verden) som stadig bruger bøsse som skældsord.

Jeg elsker at historien er så dejlig hverdagsagtig at den både indeholder Ticket to Ride brætspil med familien, og live-rollespil med vennerne. (My kind of fun!) Samtidig med at den naturligt nok handler om Thobias og de mange spørgsmål der kommer til ham da han møder David og bliver forelsket.

Det er en rigtig dejlig kærlighedshistorie og det er en oplagt skolebog, især fordi den ikke har de moralske pegefingre som gør os alle lidt trætte (ja, det gjorde det også dengang jeg gik i folkeskole, det kan jeg nemlig lige så tydelig huske). Det er først og fremmest en historie om Thobias, hvilket gør den indlevende og interessant, men samtidig ligger bogen lige så meget op til debat som bøger der har indbyggede moralske pegefingre. For helt ærligt vi er jo der hvor det er meget normalt at blive forelsket i sit eget køn, så hvorfor skal det behandles anderledes? Det klæder litteraturen meget bedre hvis det er forholdet der er den naturlige del og omverdens fordomme der bliver gjort unormale.

Ja, jeg er stor fan af Line Lybeckers bog og anbefaler den helt sikkert til skolebrug men især også til unge som måske ligenu går med mange af de her spørgsmål i hovedet selv.
SHARE:

Ingen kommentarer

Tilføj en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig