Bøger og te hører unægtelig sammen, i hvert fald hvis man er mig. Og nogen vil nok finde den her blogpost lidt nørdet, fjollet eller måske ligefrem ligegyldigt, men jeg tager mig selv i ofte at vælge te ud fra hvilken bog jeg læser. Som om teen skal passe til bogen. Eller at det hele skal passe til det humør jeg nu er i på det pågældende tidspunkt. Så pludselig tog det her indlæg form i mit hoved, og det tiggede om at blive lavet, så nu laver jeg den altså, og så må i springe over den hvis det er.
Som sagt tager jeg mig selv i at vælge te-typer efter hvad jeg læser. Her vil jeg vise jer nogle eksempler på de ting jeg er blevet opmærksomme på at jeg går efter:
Jeg vælger te efter om bogen er tung eller let
Lette bøger - hvid te - gerne med frugt eller blomster stykker. Jeg er særligt vild med Hvid tempel te fra Perchs.
Fagbøger - tungerer teer fungerer faktisk rigtig godt her. Det er lidt sjovt for jeg troede at jeg havde brug for at gøre min hjernekapacitet ekstra let, men det forholder sig nærmere omvendt, at jeg nyder en tung te når jeg læser fagbøger. En tung te er for mig ofte en sort te. Jeg elsker sort te og er ligenu mest vil med La Glace teen fra Perchs.
Jeg vælger te efter lokation - ja altså i bøgerne
Jeg elsker at drikke Earl Grey når jeg læser bøger der handler om England. Det giver mig sådan en ekstra god England-vibe. Jeg får altid Earl Grey når jeg er i England. For mig gør det lidt ligesom parfumer gør, at når man dufter til en bestemt parfume man har brugt på et bestemt tidspunkt, så bliver man nærmest transformeret tilbage til det tidspunkt. Det er hvad Earl Grey te gør for mig.
Earl Grey passer også perfekt til klassikkere eller historiske romaner
Da jeg læste 'Borte med blæsten' og 'North and South' af John Jakes, drak jeg ofte sydstaternes klassiske te: Sweet tea. Jeg har fundet en udgave jeg godt kan lide, ellers så synes jeg generelt ikke man skal putte noget sukker i te. Det bliver alt for sødt.
Jeg vælger te efter årstid
Jeg har så mange forskellige typer te at jeg hiver det frem efter årstid når der er nogle der er særlig årstidsagtige. Nogle står selvfølgelig fremme året rundt. Min læsning tilpasser sig sjovt nok også efter årstiden. Og så passer det måske meget naturligt at teerne også gør. Årstid/tema, feks: julete til juletema bøger - offcause.
Nogle smage er bare mere julet end andre. Teer med kanel, nelliker og appelsin skriger jul og passer derfor perfekt til juletemalæsning. Juleteer er faktisk dem jeg har absolut flest af, jeg elsker juletéens smag og drikker den gerne fra november til februar. Så det er egentlig mere min vinterte end bare julete. Julete kan fås i alle variationer men jeg nyder mest de lidt tunge. Alle Harrods, Londons juleteer er fantastiske i øvrigt.
Om foråret finder jeg ofte de lette teer frem, som f.eks. hvid te og rooibus. Uh, ja prøv den cremede rooibus med vanilje fra Perchs. Ja, jeg er ret stor fan af Perchs. Sorry. Er bare rigtig glad for løse teer og der er Perchs helt klart the go to. Jeg køber stortset alt mit te derfra, med mindre jeg er i London, så smutter jeg forbi Harrods og Fortnum & Mason.
Sommerteerne indeholder ofte blomster eller bær, som jordbær te. Men jeg drikker også gerne iste om sommeren. Det gør jeg faktisk ikke så meget resten af året. Jeg drikker helst min te varmt, med mindre der er for varmt til det.
Om efteråret har jeg en særlig Efterårste fra Perch som jeg nyder som er chai agtig - generelt drikker jeg mere chai om efteråret end resten af året. Jeg laver gerne mine egne, fordi jeg har synes det er svært at finde nogen jeg sådan er rigtig vilde med. Jeg troede f.eks. jeg var vild med Starbucks' Oprah Chai, eller det var jeg da jeg gik rundt i New York, men nu synes jeg den smager for meget af risengrød.
Har du også lagt mærke til et mønster i din te-drikning? Eller drikker du noget helt andet, eller slet ikke mens du læser?
Hvor er det et hyggeligt indlæg!
SvarSletJeg ville sådan ønske, at jeg kunne lide te - det virker nemlig, som det perfekte match med en god bog. <3
Tak skal du have. :0) Det er jeg glad for du synes.
SletEj... det er skidt du ikke kan drikke te, måske har du bare ikke fundet den rigtige?
Hvor er det altså et skønt indlæg. Jeg elsker også te til mine bøger, men drikker mest det samme, eller det jeg lige er i humør til den dag. Det hænger derfor ikke super meget sammen med selve bogen :)
SvarSletTak skal du have. :0) Skønt at du læser med trods du er i baby bobble. :0) Nej, det plejede jeg faktisk også at gøre, men lige pludselig blev det lidt af en mission at finde den rigtige te til den rigtige bog. Lidt skørt. :0)
SletDet her indlæg kan jeg godt relatere til. :-) Er selv nærmest afhængig af te. Julete om vinteren er et must. Jeg har en HC Andersen te og en Karen Blixen te, som jeg bilder mig ind, inspirerer mig, når jeg skriver. Det kunne være sjovt at høre, om du også har te til skrivning.
SvarSletJa ikke! Juleteer er virkelig skønne. Uhh.. lyder ret spændende med HC Andersen og Karen Blixen te, det skal jeg da vidst lige have kigget på. Jeg leder altid efter nye teer. :0) Og jeg har faktisk ikke umiddelbart en favorit te til at skrive - ikke endnu. Jeg tror jeg drikker mest mælk med kaffe (caffe latte) når jeg skriver. Ellers er det vidst Bailey teen eller Creme tea jeg rækker ud efter når jeg sætter mig ned og skriver. For en ting er sikkert, noget varmt at drikke skal der til!
SletPå grund af noget navnerettigheds-noget gemmer Karen Blixen sig nu under navnet Baronessen hos Perchs. Den smager godt, synes jeg. HC Andersen findes i flere varianter, hans navn må gerne bruges åbenbart. Den, jeg har, består af Keemun og Sencha med vanilie, bergamot og rosenknopper, og jeg fandt den faktisk i min lokale Meny.
SletAhh.. super, dem må jeg prøve. (Ja, HC Andersen er 'gammel' nok til at han ikke er omfattet af copyright loven længere, men det er Karen Blixen så åbenbart) Tak!
Slet