tirsdag den 5. november 2019

Alene hjemmeAlene hjemme

Forfatter: John Hughes
Illustrator: Kim Smith 
Genre: Billedbog / tegneserie for de små
Målgruppe: Børn 
Udgiver: Carlsen

Tak til forlaget Carlsen for anmeldereksemplaret


Billedbogen "Alene hjemme" fortæller den elskede historie fra kendt julefilmen om drengen Kevin og hans begivenhedsrige juleferie.


Jeg tror vi er rigtig mange der ikke kan andet, end at forbinde 'Alene hjemme' filmene med jul.
Ikke nok med at filmene foregår ved juletid så bliver de også altid vist på tv mellem jul og nytår. Og de er da også super sjov underholdning for hele familien.

Nu findes historien som en lille højtlæsnings billedbog fra ca. 3 års alderen - i stil med de andre nye billedbøger der i tiden udkommer fra forlaget Carlsen med store film franchises i børnehøjde. Jeg er personlig helt vild med illustrationerne som mest af alt får hele billedbogen til at fremstå som en lille tegneserie.

Man skulle ikke tro at spillefilmshandlingen kunne kortes så meget ned, men det fungerer faktisk rigtig godt. Man får aldrig rigtig svar på hvorfor Kevins familie forsvinder, men man får helt sikkert opfattelsen og budskabet om at selvom Kevin måske ønskede hans familie væk, så ændrede han meget hurtigt mening igen når de så ikke længere var der. Fælderne der bliver lagt og hvordan røverne falder i dem er klart også meget forkortet, men igen er det også en ting der vil virke meget bedre på film end i en billedbog, så alle ændringer virker meget naturlige. På en måde bliver det næsten en hel anden historie, men samtidig er den dog ret velkendt. Resultatet er en hyggelig historie som børn både kan grine lidt af og relatere lidt til.

Sønnike er også ret stor fan - siden vi læste historien for ham, så har han villet læse den hver aften og det er okay med os, for den er hurtig læst og den er nu så hyggelig at sidde og læse højt. Jeg glæder mig helt til han bliver gammel nok så jeg kan vise ham hele filmen.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig