fredag den 4. december 2020

Dukkehuset






Dukkehuset

Forfatter: Tove Jansson

Genre: Noveller

Målgruppe: Voksne

Udgiver: Gyldendal


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret


Et gennemgående tema i disse 12 mesterlige noveller af Tove Jansson er passion som både velsignelse og forbandelse, hvad enten den er kunstnerisk, erotisk eller eksistentiel. I centrum står forskellige nære relationer med alle de roller, vi spiller over for og med hinanden.


Tove Jansson der er mest kendt for sine historier om Mumitroldene har også begået mange andre skriverier og Gyldendal har udgivet flere af hendes noveller og historier. Sidste skud på den stamme er bogen 'Dukkehuset' som er udgivet i en æstetisk flot udgave, der passer fint i tråd med de tidligere. 

Jeg er som bekendt ikke normalt særlig glad for at læse noveller, men når jeg skal læse nogen, så skal det være noveller som disse af Tove Jansson; små tekststykker som indeholder små og hele verdener. Stemninger og betragtninger flyder ud mellem linjerne og griber læseren og holder dem fast. Får dem til at mærke efter. Tænke og konkluder. 

Tove Jansson er en mester til at fortælle og frembringe følelser og stemninger. Sødme og melankolien og kontrasten mellem ung og gammel viste sig især i 'Sommerbogen' og i 'Dukkehuset' møder man mere lidt af det hele i 12 smukt skrevet noveller.

Så hvis man er til noveller så skal man virkelig ikke snyde sig selv for denne lille perle af en bog. 



SHARE:

Ingen kommentarer

Tilføj en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig