torsdag den 8. september 2011

Valgets betydning for forfatterne og fremtiden

Det er spændende med valget i øjeblikket, faktisk bliver kunst og kultur ikke diskutere så meget i denne valgkamp. Men jeg må nok sige at jeg ikke håber at 12 min. planen bliver aktuel. For at tage mere tid til arbejde dræber da mere kreativitet. Det er klart at de fleste forfatterspire ikke har den store tillid, til at de kan sige deres daglige job op for at give den fuld skrue som forfatter. Så derfor bliver man nødt til at bruge sin fritid, ligesom rigtig mange bruger deres fritid til at hjælpe foreninger mv. Så er det for mit synspunkt bedre at afskaffe efterlønnen. For vi bestemmer jo selv. Hvis vi gerne vil gå af som 60-åring så kan vi da sagtens det, hvis der bliver masser af arbejde, bliver der jo også rig mulighed for at tjene mere og spare op hvis det er det man gerne vil. Hvis der ikke bliver masser af arbejde ja så kan jeg slet ikke forstå 12 min. planen, der jo vil tage arbejde for andre og give mere arbejdsløshed.

Når vi har haft en krise og så stort et underskud, så er det jo klart at det er sværer som forfatter, fordi det man ofte skære på det er det usikre erhverv, og det er man jo som forfatter. Så rejser spørgsmålet sig jo også: Er der overhovedet brug for danske forfattere? Der findes jo masser af udenlandsk litteratur og ungdommen kan bedre og bedre engelsk, og det er noget mindre tidskrævende at oversætte en bog end at skrive en. Huha... sikke et scenarie. Egentlig er det vel ligegyldigt hvis man elsker det man laver, skal man blive ved, og så er der en god chance for at man også bliver rigtig dygtig til det man bruger tid på.

Det kan godt være 12 min. om dagen ikke lyder af meget, men jeg synes det er meget med en time ekstra om ugen når vi også skal være gode mødre, ligge interesse timer på arbejdet, have 1/2 times motion om dagen, lave noget sundt og lækkert mad, pleje vores forhold og venskaber, tage os af syge familie medlemmer, rejse og få ideer og indput og frem for alt skrive vores livsværk.

Konklussionen er at man ikke bliver rigere af at være forfatter i dagens Danmark, især ikke når de snakker om at nedlægge bibliotekerne. (Da bibliotekspengene gør at der er flere der i dag kan leve af at være forfatter) Fint nok, vi skal nok klare os med arbejde ved siden af, men så skal der jo også være tid til det. Vi skal have friheden til at vælge hvor lang tid vi vil arbejde og hvor mange penge vi har brug for, for at kunne leve det liv vi gerne vil. Eller hvad?
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig