torsdag den 22. september 2011

Vamps, Vampires, Vampyr

"a corpse that rises at night to drink the blood of the living"

Efter Twilight sagaen begyndte vampyrene pludselig at strømme ind på bogmarkedet. Og de er da også nogle fascinerende skabninger. Derfor vil de næste indlæg på min blog handle om boganmeldelser af de mest kendte og mest sælgende vampyrbøger. Jeg kommer selvfølgelig også ind på de serier eller film der eventuelt er lavet på bøgerne.

Men først en tanke:

Nogle mener måske at disse forfattere ridder på bølgerne, efter den store Twilight udgivelse. I stedet for at finde på noget selv, vælger de noget de ved der er større chance for der sælger. Og at det er for dårligt, for så er de ikke rigtige forfattere.

Min mening: Og hvorfor må de så ikke det? Hvad skulle problemet være i det? - Det er da stadig den gode historie der sælger.

Selvfølgelig er der mange tænker at nu er det vampyre der sælger, og at de så har større chancer for at udgive. Men sådan er det jo. Man bliver nødt til at kende sit marked. Der kom også en mindre bølge af andre fantasy figure, som ulve der bliver til mennesker, feer og zombies. Måske de følte at det var noget nyt de havde fundet, men i bund og grund er det jo det samme som vampyrene.

Selvfølgelig er der nogle af disse "efterabere" der absolut ikke er pengene værd.
Men... 2 spørgsmål:

Vidste du at de to populære vampyrserier, True Blood og Vampire Diaries (som begge bygger på bøger) er skrevet før Twilight?

Og endnu vigtigere:

Kan man overhovedet brokke sig over at der er flere der begynder at læse, fordi der nu er en litteraturform den målgruppe finder spændende?

Så må min konklussion simpelthen være, at hvis det underholder læserne, then keep them coming. Ganske enkelt.

Nå... nu er det ligesom ude af mit system, så jeg lover ikke mere brok fra mig..... i dag.

Her er i stedet listen over de anmeldelser jeg vil lave på bloggen de næste par uger:

Vampire Diaries af L.J. Smith

True Blood af Charlaine Harris

Twilight af Stephenie Meyer

House of night af P.C. Cast og Kristin Cast

Blue Bloods af Melissa de la Cruz
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig