tirsdag den 24. januar 2012

The 84th Annual Academy Awards

Den 26 februar ruller den årlige oscar fest over skærmen. I dag offentliggjorde akademiet de nominerede.

Harry Potter and the deathly hallows part 2 (dødsregalierne) er nomineret til best art direction, makeup og visual effects.

Transformers 3 er nomineret til best sound mixing, sound editing og visual effects.

Tintin - enhjørningens hemmelighed er nomineret til best music writting for motion picture.

Hugo er nomineret til best motion picture of the year, screenplay based on material previously produced or published, cinematography, achievement in editing, art direction, costume design, music written for motion pictures, sound mixing, sound editing og visual effects................ puha, jeg får helt åndenød, den må da virkelig være god den film.
Fantasy genren bliver jo aldrig rigtig taget seriøst til oscar.. desværre.Af de 4 nævnte er der egentlig kun en af dem der høre til fantasy genren, nemlig Harry Potter, de andre høre til Adventure genren.

Det er egentlig uretfærdigt at fantasy genren ikke tages mere seriøst, men til sidste Emmy uddeling fik Peter Dinklage som spiller Tyrion Lannister fra serien Game of Thrones en emmy for outstanding supporting actor in a drama series 2011. (De har selvfølgelig ikke en kategori der hedder fantasy.. det er jo nok for meget at forlange). Men Game of Thrones var nomineret en del gange til emmy, men vandt kun denne sammen med main title design. - Hvad det så end vil sige. ;0)

Ringenes Herre, som allerede nu er en mega klassiker fik først en oscar for bedst film da det kom til den sidste film, Kongen vender tilbage. Personligt synes jeg heller ikke der til dags dato er lavet nogen flottere og bedre film end Ringenes Herre. Selvom genren er fantasy eller krimi, kan der sagtens have masser af Oscarværdighed. Der er måske dem der vil agumentere for at man ikke kan lave nytænkning i fantasy, fordi fantasy i sig selv er meget middelalderagitgt. Men det er lige præcis i fantasy genren hvor man kan lave mange originale ting, der kan hjernen have fuldstændig frit løb.

Man kan ikke lave en verden i en krimi f.eks. der er flad og ligger på en disk som bliver holdt af fire kæmpe elefanter, som så igen står på en enorm skildpade, og så få det til at virke. Som vi ser det i Terry Pratchetts populære fantasy Discworld  – eller det kan man godt, men så er der med det samme påklistret fantasy som hoevdgenren. Så vil den komme til at hedde en fantasy med elementer af krimi.

Stieg Larssons' "Mænd der hader kvinder" som er filmatiseret i usa, står også til et par nomineringer. Som nævnt plejer krimier heller ikke at få den store oscar anerkendelse, men nu må vi se om den vinder noget.

Se alle de andre nominerede på http://www.imdb.com/oscars/nominations/
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig