lørdag den 21. april 2012

Insatiable review


Insatiable af Meg Cabot er en vampyrhistorie for voksne, og den første i en serie af 2 bøger. Meg Cabot er kendt for at skrive Princess Diaries som bl.a. er blevet til to Disney filmatiseringer. På dansk, Prinsesse eller ej. Derudover er hun i gang med at skrive en ny fantastisk serie (Abandon), som du kan læse anmeldelse af her: http://karinhald.blogspot.com/2012/03/abandon-review.html

Meena ved hvornår du skal dø. Men på trods af hun selv har en overnaturlig evne, så tror hun ikke på vampyrer. Det er dog lige indtil hun møder selveste Prince of Darkness, Lucien Antonescu. Som hun med det samme bliver tiltrukket af. Andre, som f.eks. de gamle vampyr jægere, især Alaric, vil helst se ham dø. Altså helt død.

Det piner mig faktisk helt at skulle sige noget dårligt om Meg Cabot, men jeg kan desværre ikke komme uden om at bogen faktisk slet ikke fanger mig. Her er grunden:

Bogen er opbygget så vi følger flere forskellige personer. Hvilket også begynder at bogen ikke rigtig kommer så godt i dybden, (virker faktisk lidt rodet) og man sidder tilbage og tænker - hvad er meningen med bogen? Hvor vil forfatteren hen... Det virker også en smule forvirrende med alt det skiftene fra karakter til karakter, jeg siger kun en smule, fordi Meg Cabot er en utrolig dygtig forfatter, så hun får dæmpet forvirringen en hel del. Problemet opstår egentlig ved at når man har læst om den ene karakter og historien flyder, så skal man lige pludselig til at læse om en anden person. Jeg tror at der er 5 eller 6 forskellige personer vi følger i bogen. Måske har hun fået inspirationen fra George R R Martin, men hans bøger er væsentlig længere, og hans karakterer væsentlig mere spændende. Så det virker slet ikke i denne bog, her får det nemlig ikke historien til at blive spændende eller flyde men tværtimod til at blive langtrukken.

Forstå mig ret, bogen er som udgangspunkt udmærket, men den er ikke fantastisk. Det er ikke en jeg vil anbefale. Eller det kommer i hvert fald an på slutningen af serien. Den kan jo altid nå at gå ud med et bang. Hvilket næsten altid opvejer en dårlig start.

Der er masser af aktion (helt super, ikke for meget og ikke for lidt), kærlighed (understøttes dog ikke nok til at jeg mener det er der forfatteren vil hen) og sjove øjeblikke (er måske en smule malplaceret eller tvunget nogen steder, hvilket føles helt forkert hvis du har læst andet af Meg Cabot. Hun er dronningen af funny books).

Plottet er på ingen måde overraskende. Meena er en soap oprah tekst forfatter, der møder en vampyr... hvordan skulle det kunne fungere? Karaktererne er meget tamme, egentlig kan jeg godt lide Lucien, men selv han kan til tider irritere mig nogen så grusomt. Og så vil jeg slet ikke nævne noget om Meenas bror... okay så lige en smule... han er totalt mærkelig... det er som om forfatteren har ladet sig inspirere af karakteren Jonathan fra filmen Mumien. (sjovt det er samme navn de har) Men det virker SLET ikke i den her bog, han er overhovedet ikke sjov, han er bare pisse irriterende og usympatisk. Måske havde han været sjov, hvis Meena gav ham nogle slag i hovedet engang imellem.

Jeg føler bogen kunne være blevet så meget bedre. Det bedste ved bogen er bogens udseende. Coveret. Det er skønt og lækkert. Jeg håber inderligt næste bog i serien redder denne.

KKK+ (den får lige et lille plus. For når den var spændende, så var den også spændende og selvfølgelig også ekstra for Meg Cabots fantastiske måde at skrive på. Det var på ingen måde spild af tid at læse så godt et sprog)

Læs Abandon i stedet, den er fantastisk!

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig