tirsdag den 17. april 2012

Skrivetip #4

Sæt mål - realistiske mål.

Måske kan du godt arbejde uden at sætte mål, så skal du ikke læse videre.

Hvis du derimod har svært ved at få gjort noget færdig, så er det super vigtigt at få sat de mål. Men det skal ikke bare være et mål der hedder. "Jeg skal være færdig med min bog den 23. september 2012." - Det kan hjernen slet ikke overskue. Så sæt nogle lidt mere konkrete mål, gerne dag for dag.

For mig er det vigtigt at sætte et mål hvor jeg brugte ord i stedet for timer. Timer kan få dig til at tænke; åh.. nej nu går tiden.. jeg skal skynde mig at få skrevet noget ned.. åhh.. hvor skal jeg nu begynde. Altså timer DRÆBER din kreativitet. Hvorimod ord, tager den tid de tager.

Det jeg prøver at sige med ovenstående er at vi alle har vores måder at arbejde på. Så find ud af hvordan du arbejder bedst og afstem dine mål derefter.

Jeg kan love dig for at da jeg startede mine 1000 ord om dagen, så fik jeg bare produceret noget... - nogle gange handler det selvfølgelig mere om kvalitet. Men det er som regel aldrig det man sidder og fedter i som forfatterspire. Det er tværtimod at få noget ned på det skide papir. Selve processen flyder også bedst hvis du bare skriver løs uden at tænkte på kreative vendinger, når du så har skrevet en masse, så kan du begynde at redigere og finde metaforer og sanser og hvad der nu ellers få historien til at lyde godt.

Så dig selv et mål, gerne så realistisk som muligt. Når du når dem giver det din hjerne et lille kick, og er igen klar til at tage næste dags udfordringer. Lad være med at skabe et urealistisk mål som du ikke kan holder, det giver en dårlig stemning omkring din historie. Skriv en liste, så du gør det mere officielt. OG hold så aftalen med dig selv!
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig