onsdag den 19. december 2012

Skrivetip #13

Find din egen vej.

Som forfatterspire eller forfatter elsker du helt sikkert også og høre om andre forfatters arbejdsgang. Og hvis du ligesom jeg har læst tons af bøger om det at skrive, så har du helt sikkert også flere hundrende eksempler (overdrivelse fremmer forståelsen ;0) ) på hvordan man skriver en bog.

Men glem alt det.

Find din egen vej.

For du arbejder på din egen måde. Men det er fint at lade sig inspirere af andre, men man skal ikke give op hvis man ikke kan arbejde ligesom ens yndlingsforfatter. Og tro mig det kan godt tage lang tid og finde den rigtige metode. Det kan sagtens involvere at prøve rigtig mange forskellige. Om det så kan være en lille ting som at læse det igennem man har skrevet dagen før, før man skriver. Eller skrive sig varm. Måske kigger på nogle inspirerende billeder. Måske læse notater til den scene du skal i gang med at skrive. Eller sågar et lille skriveritual. Eller noget helt andet der skal til før du sætter dig ned og skriver.

Du skal bare huske at lægge mærke til alle signalerne. F.eks. synes jeg det kunne være helt fantastisk hvis jeg kunne lave notater til hvert kapitel inden jeg sætter mig ned og skriver, så jeg har hele strukturen på plads, men jeg ved også bare med mig selv, at hvis jeg ikke sørger for at få produceret noget, altså ren faktisk at skrive noget, så går jeg hurtigt død i det.

Så læg mærke til hvad det er der virker for dig. Og så stick with it.

Personligt har jeg lidt problemer i øjeblikket med at nå det hele, fordi jeg gerne vil lave en perfekt jul for min forlovede og svigermor som ikke har haft så mange positive år her de sidste tre-fire år. På den anden side så er jeg en historie der brænder indeni mig og som rigtig gerne vil udvikles.

Men normalt så spørg hele tiden dig selv, er det her vigtigere end at skrive. For mange gange er tingene ikke så vigtige som vi gør det til. Mange gange så er svaret, nej, for vores passion for at skrive fylder mange gange så meget at det præger hvordan vi ser på livet.

F.eks. kan jeg let blive stresset fordi jeg får dårlig samvittighed over ikke at skrive, og så bliver det at skrive pludselig til en negativ ting. Og det er jo helt forkert!!

Så husk at lytte til dig selv, dine signaler og find ikke mindst din egen vej. For det er den eneste rigtige.

Men vær forberedt på at din første bog derfor bliver dobbelt så stort et arbejde, fordi du både skal finde din rutine, din stemme, samtidig med at du skal skabe en fantastisk bog andre vil læse. Så sæt dig nogle realistiske nytårsforsætter og vær god ved dig selv. Det er et KÆMPE arbejde du har foran dig som debut forfatter.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig