lørdag den 24. maj 2014

Mine top 10 Disney klassikere


Jeg bytter lidt rundt på lørdag og mandag i dag, for jeg skal nemlig ind og se 'En flænge i himlen. i biografen i morgen, og den vil jeg rigtig gerne fortælle om allerede mandag. ;0) Puha.. det bliver virkelig en tudefest!


Mit tema indlæg kommer derfor i dag i stedet, og fordi det er en lørdag så har jeg ikke haft tid til at redigere min nye vlog-serie. Så derfor kommer der i stedet et hygge tema indlæg, som alligevel handler lidt om film. Disney film.

Jeg har så længe jeg kan huske samlet på Disneys klassikere. Jeg havde endda rigtig mange af dem på VHS, men nu har jeg hele samlingen på dvd og blueray. Lige med undtagelse af Frozen, som selvfølgelig er en uundværlig del af min samling. Hver gang der kommer en ny klassiker skal den med det samme føjes til samlingen, for ellers er den ikke komplet. Dog undlader jeg Frozen i min top 10 liste, for den er alligevel så ny at den aldrig vil kunne konkurrere med de Disney-film der gennem årene har samlet sig et utal af minder omkring.

Disney er for mig indbegrebet af den gode historie, men det er så meget mere end det. Det er Disney lykke. Ren barnlig glæde, nostalgi, minder, drømme, eventyr og atomlykke. Jeg har aldrig kunnet sætte en Disney-tegnefilm på og så være i dårlig humør samtidig, det er simpelthen umulig. Derfor har Disney også i rigtig mange henseende været der jeg gik hen hvis det virkelige liv blev lidt for meget. Især i mine barneår, men Disney bliver man aldrig for gammel til. Jeg elsker dem alle, og jeg er for evigt fan af Walter Elias Disney og hans visioner.

Mine top 10 Disney klassikere afspejler ikke det store om mig, den fortæller vidst mest af alt at jeg er en håbløs romantiker. :0) At jeg var et barn der drømte om at være en prinsesse, og at jeg havde/har en forkærlighed for kattedyr. Det har faktisk været svært at skulle vælge 10 film… for de betyder alle noget for mig. De giver mig alle sammen noget. Men jeg har forsøgt at lave en liste ud fra de film jeg har set mest og som har givet mig mest gennem årene.


Skønheden og udyret - favoritten over dem alle.Den lille havfrue - er lige i hælende på skønheden og udyretAskepot - selvom jeg synes det er synd de har gjort katten ondSnehvide og de syv små dværge - jeg elsker gnavpot!Aladdin - er den mon på listen fordi den også indeholder et kattedyr? Hmmm..Løvernes konge - alles favoritter og den er virkelig også fantastisk,
men alligevel ligger den kun som nummer 6 på min liste.Tornerose - endnu en prinsesse.. surprise. Ugh.. jeg er så overfladisk..


Aristocats - KATTE!!


Oliver & co. - en kat med personlighed! :0)


Peter Pan - det var svært at vælge den sidste her,
men der er bare noget magisk over ønskeøen.
 


Jeg sidder allerede med følelsen af at jeg mangler Peter Plys, Mads og Mikkel, Robin Hood, Dumbo, 101 Dalmatiner, Alice i Eventyrland, Bambi, Lady og Vagabonden….osv… altså det er virkelig unfair ikke at nævne dem alle sammen! :0)


Hvilke er dine favoritter?
SHARE:

8 kommentarer

 1. Åh Disney. Det er virkelig den sandeste barndomslykke, akkurat som du skriver! <3

  Min absolut yndlingsdisneyfilm er virkelig Askepot. Jeg elsker den. Men også Lady og Vagabonden, Skønheden og Udyret, Tarzan osv. <3 Det er så gode film! Og så er jeg også ret glad for de nyeste, Frozen og Tangled. Disney er virkelig begyndt at bringe magien tilbage i deres film, synes jeg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja helt enig, det er virkelig som om de har fundet tilbage til den magi jeg husker som barn. Jeg elsker også Frozen og Tangled og de vil helt sikkert bare gro sig endnu større hos mig, i mange år fremadrettet. :0)

   Slet
 2. Pocahontas er uden tvivl min yndligs disney film. Den er fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh.. ja den er så utrolig smuk, og det er faktisk en film der har vundet mig mere og mere med alderen. Jeg ved ikke helt hvorfor, men ja den er virkelig fantastisk.

   Slet
 3. Haha, din top er tre er lig med min top tre :) Dog tror jeg Askepot og Den lille havfrue ligge på en delt første/anden plads på min liste, og derefter kommer 'Skønheden og udyret' og Aladdin. Det er ihvertfald de film jeg har set allermest da jeg var barn. Elskede og elsker stadig disney-filmene, mig og min søster havde næsten dem alle på VHS :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var helt sikkert også de fire plus snehvide som jeg så aller mest som barn. Fantastiske film! Og nej man bliver aldrig for gammel til Disney. ;0)

   Slet
 4. Åh, hvor jeg dog elsker når man finder andre disney-elskere!
  Min favorit er og bliver Løvernes Konge.. Det var derudover også den allerførste Disney-film, som jeg så som lille og min far har en video af lille baby-mig, som sidder opslugt foran tv-skærmen med alle de tilhørende følelser, som kommer til udtryk i den film.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke. Sikke en fin bogblog du har. (Jeg har lige været inde og snage) ;0)
   Ja Løvernes Konge er virkelig også en hel unik Disney oplevelse. Den har det hele og er i nærmest perfekt balance. Jeg tror også den ville have været længere oppe på min liste hvis ikke det var fordi jeg nåede at få et forhold til de andre film først.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig