lørdag den 17. september 2016

Serier jeg ser: Outlander
Jeg har fulgt Outlander lige siden den startede sin første sæson og for et stykke tid siden efterhånden sluttede sæson 2. Jeg blev totalt hooked efter de første episoder til trods for at jeg faktisk ikke syntes særlig godt om bogen. Som i kan læse her skriver jeg ligefrem at jeg ikke kan forstå at serien er blevet så populær. Det forstår jeg godt nu. Det er som om alle de små fejl (som irriterende mange voldtægtsforsøg, en for naiv og flad hovedperson) som jeg hæftede mig ved bare voksede sig store og skjulte alle de gode kvaliteter ved historien. Så jeg er vanvittig glad for at tv-serien har vist mig kvaliteterne. Og måske endda har tilføjet et par af deres egne ... host. ..Sam Heughan ... host. :0) Caitriona Balfe gør også en helt fantastisk figur som Claire at man som seer helt glemmer den flade fornemmelse af at læse nogen.

Tv-serien har uden tvivl givet mig lysten tilbage til at læse videre på Outlander bogserien - trods dens længde, som pt rummer 8 bind der alle er på omkring 800 sider hver.

I bund og grund så er den her historie rigtig mange af de ting jeg virkelig nyder at høre/læse om. Tidrejsen først og fremmest og så selvfølgelig den historiske del men især den store kærlighedshistorie. Første sæson var på alle måder magisk at se, også selvom jeg vidste hvad der skulle ske. Filmatiseringen er nemlig meget tro mod bøgerne (eller i hvert fald den første, kan ikke så godt udtale mig om den anden, men jeg fornemmer at de generelt er tro mod den originale historie.

Sæson to var lidt skuffende, særligt ovenpå en forrygende sæson et, men jeg var helt sikkert heller ikke så stor fan af den måde de åbnede sæson to på. Og så savnede jeg bedre balance mellem historiske del og kærlighedshistorien. Men stadig super god tv-serie og super flot. Og så ender sæson to med en kæmpe clifhanger, så man bare er sulten efter sæson tre. Fantastisk serie. Kan virkelig kun anbefale den.

Ser du Outlander og i så fald hvad synes du om den?

SHARE:

6 kommentarer

 1. Jeg ELSKER den. Har set sæsoner flere gange, og læst de første fire bind. Glæd dig. Og læs endelig videre. Jeg har skrevet et Blogindlæg om det også her: https://litfix.dk/2016/08/18/dinna-fash-sassenach-the-outlander-hype/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder bare super fedt. Jeg skal helt sikkert have læst videre. For har helt sikkert svært ved at vente på sæson 3 allerede. ;0)

   Slet
 2. Jeg har ventet i spænding på din mening om sæson 2! Og jeg er helt enig i din skuffelte. Første afsnit punkterede for mig næsten al den glæde, der havde opbygget sig under sæson 1, og jeg syntes generelt, at sæson 2 var tynd og også temmelig rodet i historien. Det fantastiske ved sæson 1 var det forhold, der udviklede sig mellem Jamie og Clair, der fik os til at holde med dem i tykt og tyndt, men i sæson 2 blegnede det, og jeg fornemmede slet ikke den magi imellem dem, som jeg ellers elskede dem for. Jeg så egentlig kun sæsonen færdig, fordi jeg - som alle andre - er faldet så fuldstændig for Jamies charme, at jeg var nødt til at følge ham til den bitre endnu. Afslutningen synes jeg var alt for overromantisk, og det undrer mig, at Clair brugte så lang tid på at lede i historiebøgerne i første afsnit, men intet fandt, og at hendes datter så finder noget om Jamie på en enkelt dag, der forklarer alting. Ret tyndt... måske er det bedre forklaret i bogen.
  Jeg vidste ikke, at historien fortsætter efter bog 2. Måske man burde give fortsættelsen en chance. Laver de flere sæsoner af tv-serien? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja enig, det er virkelig som om de har prøvet at presse alt for meget af bogen ned i ganske få afsnit og til fordel for det er så røget magien mellem Jamie og Clair - for jeg giver dig helt ret. Jeg savnede virkelig at der ikke var mere Jamie og Clair!!
   Ja en sæson 3 er på vej og jeg tror helt sikkert de regner med flere hvis der bliver ved med at være seere til det selvfølgelig. ;0) Bog-serien er oppe på 8 bind og forfatteren er slet ikke færdig med serien endnu og skriver pt på bind 9.

   Slet
  2. Jesus, det er godt nok en lang serie. Men hvis den bliver ved så længe, kan vi nok godt regne med, at Clair finder Jamie igen i sæson 3 ;)
   Følger serie og bøger hinanden, så bog 1 er sæson 1? Vil man kunne starte med at læse bog 3, tror du?

   Slet
  3. Altså som jeg husker det så følger bog 1 i hvert fald sæson 1, og jeg har hørt at 2'eren også skulle gøre det til, så måske man kan. Jeg tør dog ikke sige det med sikkerhed.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig