tirsdag den 29. november 2016

En krusedulle om dagen

En krusedulle om dagen

Forfatter/Illustrator: Chris Riddel
Målgruppe: Alle
Genre: Faglitteratur/opgavebog
Udgiver: Høst og søn


Tak til Rosinante & co. for anmeldereksemplaretChris Riddell er sådan en virkelig dygtig illustrator. Jeg elsker hans stil der både er sjov, skør, finurlig, eventyrlig og forunderlig på en og samme tid. Han har blandt andet illustreret for Neil Gaiman, hvilket jeg finder et ret godt match, da Neil Gaiman kan det med sproget som Chris Riddell formår med hans illustrationer.

I den her bog skal du selv tegne eller lave en krusedulle om dagen. Hver dag i et helt år. Der er tomme felter blandt Riddells egne illustrationer.

Jeg sidder tit og laver kruseduller når jeg er til møde eller på kursus. Jeg tror det er en grafiker ting – at man indlærer bedst sådan. MEN jeg kan ikke tegne. Altså virkelig ikke tegne. Men jeg kan da lave kruseduller. Og mine kruseduller vil komme i et virkelig godt selskab i den her bog. Det bedste ved det hele er at Riddell kommer med forslag og laver deltegninger og der er også illustrationer der skal farvelægges. Så det virkede ikke så frygtindgydende da jeg først kom i gang. (Ja jeg har snydt lidt selvom bogen først starter til 1. januar). Ideerne til opgaverne starter i de små (som at tegne skyer) og de bliver mere og mere ambitiøse som dagene går.

Bogen er en oplagt gaveide, især til personer man ikke helt ved hvad man skal give. Den helt ideelle værtindegave, mandelgave eller adventsgave.

Jeg har selv fået en anden sjov ide jeg har tænkt mig at bruge bogen til, og som man gerne må kopiere hvis man selv er glad for at skrive. Jeg tænker nemlig at illustrationerne kunne fungerer vanvittig godt som inspiration til at skrive sig varm. En skriveøvelse hver dag. Skriv løs om illustrationen i fem minutter. For hold da op sikke de illustrationer dog kan sætte fantasien igang. Det er jo lige til at blive inspireret af.SHARE:

7 kommentarer

 1. Åh den går jeg også lidt og lurer på! Elsker konceptet men er bekymret for om den bare kommer til at samle støv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kender jeg godt. Mest fordi jeg tænker at de er for fine til at 'svinge' til med mine egne kruseduller men omvendt er det virkelig synd ikke at bruge dem rigtigt. Det er svært.

   Slet
 2. Jeg er vild med din skrive-idé!! Jeg kan heller ikke tegne, men kunne være sjovt, at skrive et lille skriv hver dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke?! :0) Det er den virkelig oplagt til. Jeg glæder mig sådan til at komme i gang med det fra første januar. Det bliver sådan en skøn hyggeting.

   Slet
 3. Uh, den er så fin - jeg købte den på engelsk for et år siden - men får ikke brugt den så meget, mest fordi hans illustrationer er SÅ flotte at mine kruseduller næsten ødelægger det ;)

  SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig