onsdag den 4. januar 2017

Sæsonlæsning – vinter


Vinteren er kold, jovist, men indenfor er der varmt og godt. For mange er januar og februar årets hårdeste måneder. Jeg forstår godt hvorfor, og det er de måske også for mig, men jeg tror på ingen måde jer føler det så slemt som andre. Jeg får ikke vinterdepressioner, og min fødselsdag, min mands hjælper lidt på at lyse de måneder op. Jeg synes også der er noget over glæden ved et nyt år, nye muligheder der driver mig frem til det bliver min fødselsdag. Og februar bliver som regel opvejet med flere familie fødselsdage, valentinsdag og som måske en enkel spa-tur. Det handler jo om at være lidt god ved sig selv i de kolde måneder.

De første måneder i året plejer også at være fyldt med spændende nyudgivelser. Blandt andet ser jeg frem til den nye Kasie West og Neil Gaiman bog.

Men hov, hvis jeg ikke snart kommer i gang med indlægget, så bliver det da vidst alt for lang. Det her er jo et indlæg omkring min vinterlæsning. Ja, noget af vinteren er gået, men december er julebøgernes tid, og nu med januar og februar er det tid til noget helt andet. Det er blandt andet tid til genlæsninger. Vinteren er for mig en tid hvor hyggelige genlæsninger er kærkommen. Jeg har dog genlæst alt for lidt i de fem år jeg har haft bloggen, for der har hele tiden været nye bøger der har fanget min interesse, måske fordi man bliver mere klar over hvor mange spændende bøger der er på markedet. Men hvis jeg skulle vælge mellem altid at læse nyt eller genlæse, så ville genlæsning faktisk vinde. Jeg kan ikke forstille mig, aldrig at skulle genlæse Harry Potter igen (hvilket jeg i øvrigt havde vildt meget lyst til i december, og stadig har) eller Stolthed og fordom. Ej heller vil jeg undvære genlæsningen af Tolkiens 'Lord of the rings', som jeg har taget tilløb til mange gange de sidste par år. Borte med blæsten og Jane Eyre kunne godt bruge en genlæsning igen efter jeg læste dem første gang inden for de sidste par år. Mens jeg skriver de her titler, ja der brænder det i fingrene for at hive en af dem ned fra reolerne. Men jeg tror ikke jeg når at genlæse noget her i vinter, for en vaskeægte genlæsning for mig, kræver at jeg kan bruge en masse sammenhængende tid på bøgerne, så jeg kan komme i det rigtige mode, så at sige. I den her vinter er min tid lidt mere sporadisk og jeg læser i stedet lidt hist og her. Men jeg håber at senere på året giver anledning til den tiltrængte vinterhi jeg godt kunne bruge ligenu.
Vinteren er også, særligt her efter nytår, tid til refleksioner og fagbogslæsning. Nu tager vi hul på et nyt år, og som sædvanlig har jeg givet mig selv et par nytårsforsætter. Det er ikke lev sundere eller motionere mere (selvom det burde være) det er i stedet, at passe bedre på mig selv. Så i det kan jeg jo ligge mange ting, men jeg har i 2016 opdaget at jeg glemmer mig selv. Jeg glemmer at drikke nok vand. Jeg glemmer frokost. Jeg glemmer at mærke efter. Så det vil jeg være bedre til i det nye år. Dog er der ikke lige en fagbog jeg kan komme i tanke om som vil hjælpe mig på vej, det er vidst bare mere mig selv der skal ruskes lidt op i. Men jeg har lyst til at læse masser af faglitteratur. Blandt andet bogen ’Sensitiv mor’ (som måske nok ligger lidt op af mit nytårsforsæt alligevel). Jeg vil gerne læse bogen om hygge. Og ’The bestseller code’ og en bog der hedder ’cover’ om coverdesigns, for lige om lidt starter jeg på arbejdet igen, og det gælder jeg mig til.Med hensyn til refleksioner glæder jeg mig til at læse den nye aktuelle danske udgivelse af Liane Moriarty ’Vanvittig skyldig’ da hendes bøger altid efterlader mig reflekterende.

Noget andet jeg har bemærket er at vinteren for mig også er tid til biografier – jeg kan ikke helt blive klog på hvorfor, men jeg får altid en vanvittig stor lyst til at læse biografier lige efter jul – og det er ikke fordi jeg har fået nogen biografier i julegave. Ligenu har jeg den største lyst til at læse Tolkien og Lauren Bacalls biografi: ’By myself and then some’ og ’Den inderste fare’.

Hvad med dig? Er der noget særligt du holder af at læse i vintermånederne?
SHARE:

2 kommentarer

 1. Jeg ville egentlig sige vinteragtige bøger (sådan noget med sne og den slags), men dem har jeg ikke så mange af de kommende uger, for pt. har jeg mest lyst til at læse fantasy :D


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også at læse vinteragtige bøger, men jeg har så svært ved at finde nogen. Jeg vil dog helt lyst til at læse Narnia. Åh ja fantasy! Det har jeg også altid lyst til at læse. :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig