lørdag den 14. juli 2018

Ond vilje






Ond vilje

Forfatter: Alexandra Bracken
Serie: Darkest Minds #1
Originalsprog: Engelsk, Darkest Minds
Genre: Dystopia
Målgruppe: YA
Udgiver: Forlaget Høst og søn


Tak til forlaget Rosinante og co. for anmeldereksemplaret


En mystisk sygdom dræber 98 procent af alle børnene i USA, og de resterende 2 procent viser sig at have udviklet en form for overnaturlige evner, som ingen helt ved, hvad indebærer, og de placeres derfor i forskellige aflukkede faciliteter.


Jeg læste første gang Ond vilje på engelsk sidste år - eller The Darkest Minds som er originaltitlen. Da jeg så at den udkom på dansk, vidste jeg at jeg måtte genlæse den. For jeg var virkelig blæst bagover da jeg læste den første gang og begejstringen er stadig stor efter genlæsning. Jeg glæder mig rigtig meget til at se filmatiseringen som rammer Danmark om ganske kort tid.

'Ond vilje' er en dystopi, og jer der har fulgt min læsning i noget tid, ved at jeg er ved at være ret træt af tynde og dybt kedelige dystopier. For jeg har virkelig læst mange dårlige YA udgaver det sidste års tid - med undtagen Patrick Ness selvfølgelig, der bare har ødelagt min lyst til at læse mere i genren. Men så kom 'Ond vilje' - hold nu op hvor er den bare vildt god!

Jeg ved slet ikke hvor jeg skal begynde. Men det Alexandra Bracken primært kan og gør i bogen, er at skabe en fuldstændig skræmmende dystopisk verden. Samt lave et unikt og troværdigt persongalleri - med virkelig god diversitet. Det er den kombination der gør, at man bare er fuldstændig opslugt i handlingen og hvad der sker for hovedpersonen og alle de andre i bogen. Det er virkelig en god pageturner. Et virkelig godt plot og en fantastisk historie. Gid alle dystopier var skrevet så godt.





SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig