tirsdag den 18. september 2018

Norse Mythology







Norse Mythology

Forfatter: Neil Gaiman
Enkeltstående bog
Genre: Genfortælling af de nordiske sagaer.
Målgruppe: Voksne

Bogen findes på dansk hos Modtryk


Introducing an instant classic—master storyteller Neil Gaiman presents a dazzling version of the great Norse myths.In Norse Mythology, Gaiman fashions primeval stories into a novelistic arc that begins with the genesis of the legendary nine worlds; delves into the exploits of the deities, dwarves, and giants; and culminates in Ragnarok, the twilight of the gods and the rebirth of a new time and people. Gaiman stays true to the myths while vividly reincarnating Odin, the highest of the high, wise, daring, and cunning; Thor, Odin’s son, incredibly strong yet not the wisest of gods; and Loki, the son of giants, a trickster and unsurpassable manipulator.


Jeg elsker Neil Gaimans beskrivelser af de mest kendte sagaer indenfor nordiske mytologier og for nu at sige det som det er, så synes jeg faktisk at det har manglet. Altså en gengivelse af den nordiske mytologi i vores moderne sprog og jeg kan ikke forstille mig nogen bedre forfatter til at klare den opgave end Neil Gaiman. Så da bogen udkom var det et klart mustread for mit vedkommende, selvom jeg har flere andre Gaiman bøger på skal-snart-have-læst-listen.

Gaiman rammer her helt simpelt tonen i den nordiske mytologi, ligesom han tidligere har ramt tonen i de gamle eventyrer om Hans og Grethe og Tornerose som han har lavet en illustreret genfortalt udgave af, som jeg i øvrigt også virkelig anbefaler og som er udkommet på dansk hos Rosinante. Han er noget så utrolig dygtig til at tage et originalt værk og beholde den originale stemning samtidig med at han gør det til sit eget. Nyt, frisk og spændende.

For dem der elsker nordisk mytologi og ikke lige på stående fod har tænkt sig at gå i gang med de gamle sagaer, så anbefaler jeg helt sikker den her udgave. Historierne er fortalt som små korte historier og de indeholder Gaimans karakteristiske humor og brede indsigt. Det eneste minus ved bogen er at den er alt for kort. Jeg ville gerne have haft mange flere fortællinger om nordisk mytologi fra Gaimans hånd, men jeg ved også godt at det er begrænset hvor meget 'hel' materiale der er blevet bevaret gennem tiden.



SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig