onsdag den 24. oktober 2018

Væddermændenes nat
Væddermændenes nat

Forfatter: Tobias Stenbæk Bro
Serie: Et varsel om storm #1
Genre: Fantasy
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Turbine


Væddermændenes nat er første bind i den dystre fantasyserie Et varsel om Storm; en fortælling om blodige magtkampe, skjult forræderi og fortiede hemmeligheder. Et varsel om Storm er historien om tre riddersønner, hvis drømme brister og ambitioner iturives, da de må forlade deres faders gård og flygte ud i natten. Foran dem venter en farefuld færd gennem det gamle kongerige Agamore, den sidste civiliserede skanse i De Brudte Riger. En rejse, der kan koste dem alt, men også besvare de gåder, der bliver ved at kravle frem fra mulden.Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente, da jeg startede på Væddermændenes nat. Det eneste jeg vidste om den var, at det er voksen fantasy og den er inspireret af blandt andet The Game of Thrones. Men jeg må tilstå, at jeg faktisk er blæst bagover. Den her bog er den bedste danske skrevet fantasy bog for voksne jeg nogensinde har læst. Nej, stryg det. Det er DEN bedste dansk skrevet fantasy, for både voksne OG unge, jeg nogensinde har læst.

Den er derfor fuld på højde med det internationale marked. Personligt minder den mig mere om Rothfuss' The Name of the Wind serie, end The Game of Thrones. Men den ligner dem begge i genren. Den er nemlig ikke helt highfantasy, i Tolkien forstand, men derfor har den masser af magiske væsner og magiske elementer i sig. Verdensopbygningen føles allerede utrolig rig, selvom vi i halvdelen af bogen befinder os i et landsbysamfund. Her følger vi synsvinklen (bortset fra start og slut kapitlet) fra tre brødre, der hver har deres helt egen stemme. Det fungere faktisk rigtig fint, det er ikke på nogen måder flowdræbende, da der synes at være tænkt over hvilken bror vil egne sig bedst til at give bogen dynamik.

Personligt nød jeg faktisk at bogen ikke var en kæmpe mursten som mange fantasy bøger er, men samtidig så vil jeg rigtig gerne snart have mere. Så heldigvis er der fire bind mere i serien på vej. Jeg er på nippet til at bestikke min kollega som sidder med som redaktør på bogen, for at få lov at læse bind 2. Så spændt er jeg på hvad der nu kommer til at ske!

Bogen tiltaler helt sikkert den del af mig der elskede at spille computerspillene Baldurs Gate og Dragon Age og D&D rollespil. Jeg nyder at læse om og være tilstede i en verden som føles stor og mystisk - og lige til at gå på opdagelse i. Tobias Stenbæk Bro har i hvert fald sin viden i orden og det er derfor en utrolig solid fantasyhistorie. Der er virkelig ikke noget værre end at læse en for hurtig skrevet fantasy historie, i hvert fald når vi snakker Jernalder/middelalder-setting. Plotmæssigt var den ikke til at skyde igennem, - jo jeg havde set et par ting komme, men det tror jeg efterhånden er ret uundgåeligt for mig når jeg har læst så meget fantasy, for det kan jeg selv i the Song of Ice and Fire serie (mere populært kaldet Game of Thrones).

Jeg kan ikke få hænderne ned. Hvor er det skønt, at vi i Danmark også kan præstere at skrive den her slags fantasy. Nøj, hvor er det fedt! Jeg læste bogen samtidig med min mand (som er min fellow fantasy-nørd in crime) og han har det helt på samme måde som jeg.

Så hvis du er til fantasy i stil med The Name of the Wind eller the Game of Thrones, så skal du helt sikkert kigge nærmere på den her bog! For det lover virkelig godt …
SHARE:

2 kommentarer

  1. Sikke en anbefaling! Jeg tror at jeg vil kigge efter den til Bogforum :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er også helt vildt begejstret stadigvæk. Hvis du fik fat i den og får den læst, må du endelig lige skrive og fortælle hvad du synes.

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig