søndag den 19. maj 2019

Min sommerlæsestak 2019

Lige om et øjeblik går vi for alvor ind i sommermånederne og jeg har allerede planlagt hvad jeg gerne vil læse i både ferien, men også her i sommermånederne generelt. Jeg får nemlig ikke altid læst i mine ferier. Eller det gør jeg, men det er som regel på et mindre plan end normalt og det er selvfølgelig fordi vi i vores lille familie laver nogle planer og sørger for at bruge så meget som muligt tid sammen når vi nu har fri.

Så min sommerlæsning i år kommer til at løbe fra juni og til og med august. Det her er en liste af hvad jeg håber på at læse, men jeg kender mig selv, så nogle bøger ryger ud og andre kommer ind i løbet af de tre måneder. Derfor vil jeg også poste løbende opdateringer, så I kan følge med hvis I har lyst. Sidste år vloggede jeg også meget af min sommerlæsning og jeg overvejer at gøre noget lignende i år også. Ville det være noget I gad se?

Jeg har også et sommerlæsnings indlæg på vej, hvor jeg anbefaler bøger som jeg har læst, så hold udkig efter den, hvis du har brug for lidt inspiration til sommerlæsningen.

Det jeg normalt kigger efter når jeg leder efter sommerbøger er bøger med sommertema eller bøger der lover at tage mig med på eventyr - gerne sådan helt bogstaveligt hvor hovedpersonerne tager på en rejse eller lignende. Men jeg holder også af at læse klassiske værker hen over sommeren for der er ofte mere ro og fordybelse at finde.Her er min læseliste for sommeren:
YA - romance

Ingen sommerlæsning uden YA romance - og det især fordi jeg synes jeg har haft god held tidligere med at finde masser af sommerstemning i nogen af dem. Kiss Collector af Wendy Higgins har jeg valgt, fordi den bare lyder helt vild sjov og som ret uforpligtende læsning. Morgan Matson har efterhånden mange YA sommerbøger i bagagen og Save the Date, har jeg stadig til gode. Geekerella af Ashly Poston forventer jeg mig også masser af sjov og humor af og så er en Askepot genfortælling altid noget jeg ser frem til. Sidste år var en af mine bedste sommerlæseoplevelser Starry eyes af Jenn Bennett og i år har hun skrevet Serious Moonlight, så den var nærmest et mustbuy for mig.
NA - romance
Jeg synes der ofte er stor kvalitetsforskel på NA kærlighedsromaner, og det gør mig altid lidt utryg når jeg skal vælge noget nyt. Men jeg har hørt rigtig meget godt om The Kiss Thief af L.J. Shen og beskrivelsen lyder som noget jeg vil elske. Elle Kennedys bøger plejer altid at være et kæmpe hit for mig, så jeg ser frem til The Chase, som skulle være en slags fortsættelse til hendes fænomenal gode Off-Campus serie. Med Meg Cabot ved man også altid, at man får kvalitet, så da jeg opdagede at hun udkom med en ny NA serie var jeg slemt begejstret - men den udkommer først til september, så jeg var endnu mere begejstret da jeg opdagede at hun udgiver en novelle som e-bog/kindle, her sidst i maj i samme serie, og den lover sol og sommer på en tropisk ø.
Fantasy eventyr

Finale af Stephanie Garber er nok den bog jeg glæder mig aller mest til at læse ud af hele min sommerlæseliste - og jeg kunne helt sikkert godt tyvstarte her i maj, hvis ikke det var fordi jeg har gang i alt for mange bøger i forvejen. Finale er sidste bog i Stephanie Garbers Caraval serie og det er en serie jeg virkelig elsker, så åh.. jeg har lyst til at samle den op LIGENU!

Dance of Thieves af Mary E. Pearson var også på min sommerlæseliste sidste år, men jeg håber at jeg kommer til den i år, for den lyder virkelig god.

Jeg er netop i gang med Julie M Days Trafallas 1 og jeg er vild med den indtil videre, så bind 2 skulle helt sikkert på min sommerlæseliste.

Endnu en Jenn Bennett bog på listen. Denne gang Bitter spirits som lover mig 1920'eren setting, paranomale creatures og kærlighed! Lige hvad jeg er i humør til.

Soul in Darkness af Wendy Higgins er også en fantasyroman med kærlighed, pakket ind i historie. Mine tre yndlingsgenre samlet i en - det kan jo ikke gå galt. Især ikke når det indeholder en af mine yndlings historiske 'perioder' - den græske mytologi - som jeg også selv har skrevet en historie på. Jeg er spændt på at se hvordan Wendy Higgins fortæller historien om Psyche.


Historiske eventyr
A Sky Painted Gold af Laura Wood lover mig også 1920'eren stemning og kærlighed, og den er samtidig en del af min mustread udfordring for i år. Generelt har jeg virkelig meget lyst til at læse om 1920'erne i tiden for Elizabeth Gilberts nyeste bog City of Girls, som udkommer lige om lidt er også sat i 1920'erne. Elizabeth Gilbert er kendt for Eat, pray, love og Big magic, så jeg forventer mig store ting af hendes nye bog.
The Kings Curse af Philippa Gregory har jeg villet læse i umindelige tider og nu kommer der faktisk også snart en tv-serie som bygger på bogen, og den vil jeg jo gerne se. Men jeg skal læse bogen først selvfølgelig. Jeg har knuselsket alle de andre bøger i serien og jeg er generelt vild med at læse om den Engelske kongefamilies historie.
Heroes af Stephen Fry er også en bog jeg har villet læse siden den landede i min postkasse. Mythos af Stephen Fry var en af mine bedste læseoplevelser sidste år, så jeg forventer mig store ting af den her bog.
Klassikere

Genlæsning af Lord of the Rings har stået øverst på min MUST do liste i et par år nu efterhånden og jeg glæder mig helt vildt til at gå i gang.

Middlemarch er en bog, der også står på min udfordringsliste i år, for jeg har længe gerne villet læse den. Den skulle være i kategori med de helt store: Jane Austen og Brontë søstrene, og som sagt elsker jeg at læse alting britisk, så jeg er sikker på jeg vil elske den. Måske ikke så meget som Jane Austens eller historien om Jane Eyre, men mindre kan også gøre det.

Vintage mini - summer er et lille værk med små uddrag som lover mig sommer. Så det lyder jo helt fantastisk.Faglitteratur


Her er igen to bøger jeg har været ved at starte på flere gange og som jeg virkelig ser frem til at læse.
The perfect scent handler om et år i parfumeindustrien - og det synes jeg lyder vildt spændende og så er det Leonora Christina Skov, der har anbefalet den på sin instagram profil, så det kan jo kun være lovende.

J.R.R. Tolkien a biography - ja det er egentlig for dårligt at jeg aldrig har læst en biografi om Tolkien. For han var om nogen en fascinerende mand og en man virkelig kan se op til. Der kommer også snart ikke mindre end to filmatiseringer om Tolkiens person, og dem skal jeg selvfølgelig helt sikkert se. Men inden da vil jeg gerne læse biografien - for biografier er ofte mere korrekte end filmbiografier.

Graphic novels

GRAPHIC NOVELS ... hvorfor glemmer jeg at læse i dem nogle gange. Jeg har faktisk kun læst en enkelt graphic novel i år, på trods af at jeg har disse fire skønne hæfter til at ligge. Dragon Age - deception, Wonder Woman - rebirth 2, Back to the future - Biff to the future og Back to the future 5. Jeg håber helt sikkert at jeg får læst dem hen over sommeren.

SHARE:

2 kommentarer

  1. Tak for skøn inspiration - nu bugner både min Mofibo og Kindle af nye oplevelser!

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhh.. tusind tak. Det er dejligt at høre!

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig