tirsdag den 4. juni 2019

After - mødet

After - mødet

Forfatter: Anna Todd
Serie: After #1
Originalsprog og -titel: Engelsk, 'After'
Genre: Kærlighed, realisme
Målgruppe: NA (New Adult) - voksne
Udgiver: Peoples Press

Tak til Peoples Press for anmeldereksemplaretTessa er en pæn pige. Hun har en dejlig, loyal kæreste derhjemme og er dygtig og ambitiøs i skolen. Men så møder hun Hardin. En mørkhåret dreng med britisk accent og tatoveringer. Hardin er helt anderledes end de fyre, Tessa er vant til at hænge ud med. Han er flabet og upålidelig. En type Tessa normalt hader, lige indtil de to ender alene på Hardins værelse. Der er noget ved Hardin og hans mystiske fortid, som Tessa tiltrækkes af. Hun er sikker på, at han slet ikke er så hård i filten, som han giver sig ud for at være. Men Tessa har allerede den perfekte kæreste derhjemme, så hvorfor er hun overhovedet interesseret i Hardin? Hvorfor sluger hun sin egen stolthed gang på gang og finder sig i hans fordomme om pæne piger som hende?


Man kan sagtens forstå hvorfor 'After' er blevet så populær som den er. Det er den ultimative back and forth kærlighedshistorie - kan de to finde ud af det sammen? Kan de ikke? Er en af dem gået for langt? Kan de tilgive hinanden? osv. Det er altid et populært kærlighedstema - prøv bare og se hvor meget vi stadig snakker om Ross og Rachel fra 'Friends'. 

Hardin er den ultimative badboy, og selvom han er mega øretæveindbydende, så hepper man alligevel på at ham og Tessa på en eller anden måde kan finde ud af det. Jeg er imponeret over hvor godt Anna Todd har fået skruet historien sammen så den hænger sammen, for Hardin giver fuldstændig mening og er på ingen måde kliché agtig. Tessa havde også en virkelig skøn udviklingskurve, hun var ikke så sympatisk i starten, men bliver heldigvis med tiden. Det er også noget af det bedste ved kærlighedshistorien - det er tydeligt, at de to er rigtig god for hinanden, og gør hinanden til bedre mennesker, så man kan ikke lade være med at heppe på at de finder ud af det sammen.

Bogen er en vaskeægte feel good historie og den er dejlig rig på kærlighed og drama. Men man skal også være glad for den der back and forth kærlighedshistorie, for bogen er en mursten og jeg tror godt nogle kan sidde og føle at historien aldrig kommer nogen vegne, men konstant går et skridt frem og et tilbage. Og enten er man til det eller også er man ikke. 

'After' er ligesom 'Fifty Shades of Grey' og Sarah J. Maas' 'Throne of glass' skrevet som en fanfiction, men det kan man på ingen måde mærke, for Anna Todd skriver rigtig godt og jeg havde slet ikke nogen 'One Direction' (det skulle nemlig være Harry som den byggede på) vibe fra historien, tværtimod virkede den mere moden end det. 

Jeg kommer helt sikkert til at læse videre på serien, for det er virkelig sådan en historie som er uforpligtende og virkelig underholdende og sidde og læse på en regnvejrsdag med chokolade. 

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig