fredag den 28. juni 2019

City of girlsCity of girls

Forfatter: Elizabeth Gilbert
Genre: Historisk roman
Målgruppe: Voksne

Bogen fås endnu ikke på dansk

Tak til Plusbog.dk for anmeldereksemplaret


It is the summer of 1940. Nineteen-year-old Vivian Morris arrives in New York with her suitcase and sewing machine, exiled by her despairing parents. Although her quicksilver talents with a needle and commitment to mastering the perfect hair roll have been deemed insufficient for her to pass into her sophomore year of Vassar, she soon finds gainful employment as the self-appointed seamstress at the Lily Playhouse, her unconventional Aunt Peg's charmingly disreputable Manhattan revue theatre. There, Vivian quickly becomes the toast of the showgirls, transforming the trash and tinsel only fit for the cheap seats into creations for goddesses.

Forfatteren til Eat, Pray, Love, Elizabeth Gilbert, har begået endnu en bog og denne gang er det en historisk roman om et portræt af en kvinde og en tid, men hvor fokusset ligger på menneskelige skæbner, der af mange vil betragtes som anderledes. Det er altså et portræt af en rig verden, hvor både feminister, forskellige seksualiteter og psykisk sygdom har plads. World ain't strait, som hovedpersonen Vivian så fint udtrykker sig i bogen, er virkelig det som Elizabeth Gilbert har haft god succes med at vise i den her bog.

Det var en delightful læseoplevelse - af mangel på et dansk ord - fyldt med fest og farve. Når verden ikke er lige, så er den altså noget mere spændende og interessant og så bliver den i øvrigt også langt mere virkelighedstro - det var lige præcis hvad den her bog var. Historien er fortalt gennem Vivians øjne - hun ser tilbage på sit liv mens hun fortæller det til Angela, og til os læsere. Hun starter ud meget ung og naiv, men når det bliver set igennem hendes egen, nu mere vise øjne, så givet det et helt andet niveau til historien. Og der tegner sig hurtigt et billede af en pige med ben i næsen, der har mod til at være den hun selv er - eller det bliver hun i hvert fald. Hele hendes udviklingskurve er så spændende og så inspirerende at følge, at man efter endt læsning har lyst til at gå ud og gøre et eller andet skørt og anderledes.

På den måde synes jeg at det var en meget livsbekræftende læseoplevelse og det tror jeg især den er hvis man på et tidspunkt i sit liv har følt sig meget anderledes end resten af verden - og ja, det har de fleste nok.

Selvom bogen faktisk er lang, så flyver man nærmest igennem den. Og beskrivelserne af teateret var simpelthen så fortryllende og magisk at jeg følte, at jeg var der selv. Så det var en virkelig god sommerlæsnings oplevelse, som jeg kun kan anbefale.


SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig