mandag den 24. juni 2019

Et fængslende møde

Et fængslende møde

Forfatter: Liane Moriarty
Enkeltstående historie
Originalsprog og -titel: Engelsk, Nine perfect strangers
Genre: Realisme
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Politikens forlag / Hr. Ferdinand

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret


Da succesforfatteren Frances Welty drejer op foran porten til helsecenteret Tranquillum House, hvor hun har investeret en lille formue i et kurophold, er hun på sammenbruddets rand. Hendes forlag har lige afvist hendes seneste kærlighedsroman, hendes kæreste har forladt hende uden et ord, og hun er midt i en hedetur fra helvede. Men da de øvrige gæster begynder at ankomme, stiger hendes humør et par grader, og det bliver kun bedre, da hun møder stedets karismatiske ejer og leder, russiske Masha, en statelig kvinde, der har prøvet at dø og synes at vide lige præcis, hvad Frances har brug for.Jeg læste denne bog først gang på engelsk sidste år og den var og er simpelthen så fantastisk at den kom på min top 10 over bedste læste bøger i 2018. Så jeg kan slet ikke anbefale den her bog nok.

Vi følge flere forskellige synsvinkler uden at flowet taber pusten, hvilket igen understreger det faktum at Liane Moriarty er en hel fænomenal god historiefortæller. Det virker simpelt, enkelt og lige til når man læser historien, men hvis man skriver lidt selv ved man godt at det er alt andet end det, rent faktisk at skrive det sådan.

Historien er ligesom Liane Moriartys andre bøger stærkt karakterdrevne, hvorigennem hun drager underspillede men stærke observationer til livet og til de valg eller manglende valg vi mennesker træffer. I et fængslende møde er det måske mindre underspillet end normalt, da vi virkelig kan mærke hvad der sker når så forskellige personligheder bliver sat sammen, og hvad der sker når de skal samarbejde.

Åh.. ja, jeg synes simpelthen det er genialt det Liane Moriarty skriver - intet mindre. Hun gør det fjerlet men når man virkelig dykker ned i romanen så er det kompleks og skræmmende virkelig. Det skaber tankevækkende og interessant læsning.

Så læs bogen hvis du enten elsker Liane Moriartys andre bøger eller hvis du elsker karakterdreven historier. Du vil specielt kunne lide den hvis du finder menneskelige interaktioner interessante.


SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig