fredag den 14. juni 2019

Sommerbogen
Sommerbogen

Forfatter: Tove Jansson
Originalsprog: Finsk
Genre: Realisme
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Gyldendal“Sommerbogen” er titlen på en kortroman om Sophia og hendes farmor. Sophia er en nysgerrig lille pige på seks år. Sophia har mistet sin mor, og tilbringer den første sommer derefter på en lille ø i den finske skærgård med sin farmor. Sammen går de på jagt i den store verden, som byder på smukke skibe, dybt vand, små insekter og yndefylde blomster.Sommerbogen - der er skrevet af forfatteren til historien om Mumitroldene - er virkelig en sand perle. Den handler om farmoren og pigen Sophia. Sophia har rigtig mange spørgsmål til livet og farmoren har rigtig mange interessante måder at vise eller fortælle svarene på. Det er en historie som emmer af sommerstemning for der bades, der bygges skibe, der leges med blomster og så foregår det på den mest fortryllende ø man næsten kan forestille sig. En ø hvor alting synes at have sin plads.

Teksterne er korte, de er filosofiske, de er indimellem fyldt med visdom og så er de indimellem også bittersøde. Sommerbogen er en bog der kræver lidt af sin læser, forstået på den måde at man som læser rigtig gerne vil tænke mere over historien og hvad der står mellem linjerne frem for bare at flyve igennem den.

Den fine lille korte bog mindende mig om hvorfor det nu også er at Mumitroldene er så geniale. Der skal virkelig en dygtig forfatter til at skrive virkelig god børnelitteratur som bliver hos en helt ind i voksenlivet og måske endda videre. Det er noget Tove Jansson kan og det kan man mærke mellem linjerne.

På forsiden står der et mikroskopisk mesterværk og i det må jeg faktisk give dem ret også selvom jeg faktisk ikke var helt i humor til at være så tænksom som bogen krævede af mig under læsningen.

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig