mandag den 19. august 2019

Elaras trøstElaras trøst

Forfatter: Synne Kristine Eriksen
Serie: De tre tyste #2
Genre: Fantasy - klassisk
Målgruppe: Unge og opefter
Udgiver: Turbine forlagetBavnelandet ruster sig til krig. Mørke kræfter trænger frem i Skoven. Mod nord gør klokkemagerne et sidste, desperat forsøg på at forhandle fred med skyggerne. Imens klokkemageren Myrhat kæmper for at nå hjem til Tågeskansen, sniger håbløsheden sig ind på Sigurd. Vil han nogensinde finde sin søster? Og hvis han gør, hvad så? Intet kan nogensinde blive det samme igen.Jeg elsker den her fantasy-serie, især fordi den er så anderledes end hvad der ellers er på markedet og det gør den svær at forudsige. Hvis jeg skal forsøge at forklare den, så er det en middelalderverden som har en magisk side, dvs. nogle få mennesker besider en form for magi, men de fleste er bare  mennesker som vi kender dem fra middelalderen - hvor sværdet er deres vigtigste våben. Men der er andre 'racer' (af mangel på bedre ord) og magiske dyr i verdenen også og de tilføjer hele serien et mystisk slør som gradvist bliver løftet.

Elaras trøst er et godt eksempel på en rigtig god 2'er i en trilogi. Den er helt sin egen, den er derfor ikke bare en brobog fra bind 1 til 3. Der er mere på spil - den bliver mørkere og mere dyster. Og så efterlader den dig åndeløs efter bind 3, for den har taget dig helt med derud hvor det føles som om alt er tabt.

Sproget er lækkert - jeg elsker Synnes beskrivelser af skove, de er magi i sig selv. Især holder jeg af de opfundne ord der dukker op her og der som små perler, der giver liv til fantasyverdenen. Men ud over det flotle sprog, så er der også masser af spænding af finde mellem siderne, for der er både handling og action. Så bogen kan altså begge dele.

Jeg holder utrolig meget af personerne, særligt Myrhat og Sigurd - og jeg er så spændt på bind tre, som heldigvis er lige på trapperne.


SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig