lørdag den 3. august 2019

Everything I Never Told YouEverything I Never Told You

Forfatter: Celeste Ng
Enkeltstående bind
Genre: Realisme
Målgruppe: Voksne

Fås endnu ikke på dansk

Tak til plusbog.dk for anmeldereksemplaret


Lydia is dead. But they don’t know this yet. So begins this exquisite novel about a Chinese American family living in 1970s small-town Ohio. Lydia is the favorite child of Marilyn and James Lee, and her parents are determined that she will fulfill the dreams they were unable to pursue. But when Lydia’s body is found in the local lake, the delicate balancing act that has been keeping the Lee family together is destroyed, tumbling them into chaos.

Jeg er vild med Celeste Ngs skrivestil. Hun skrive så fint at man elsker at være tilsteder der mellem ordene. Men ikke nok med det så har hendes historie også rigtig meget at byde på. Bogen handler nemlig om rigtig meget, blandt andet racisme, om at drukne under forældres press og om dysfunktionalitet i det hele taget.

Men den største tematik er som titlen også fortæller om alt det der ikke bliver sagt, og hvad der mellem linjerne ligger og kunne være undgået hvis bare alle i familien havde åbnet munden og sagt hvad de tænkte og følte.

Som Celeste Ngs 'Små påsatte brande' så er hendes debutroman 'Everything I Never Told You', utrolig tankevækkende og det giver både stof og gru til eftertanke. For hvad gør forældres forventninger ved deres børn - måske i sidste ende så meget at man ikke kender sig eget barn, men kun den forventning man selv stiller op. Og det er da en enormt skræmmende tanke.

Derudover var en af tematikkerne også uforløst potentiale hos moderen - eller i hvert fald en uforløst drøm om at blive til mere. Og det er virkelig noget langt de fleste mennesker nok i bund og grund har følt på et eller andet tidspunkt i deres liv, og derfor er den her historie også meget større end den ser ud.

Celeste Ng er virkelig en mester historiefortæller og hun er uden tvivl en man skal holde godt øje med i fremtiden. Hun skriver ikke pageturner eller om action men om os helt almindelige mennesker i en skala der er utrolig stor. Virkelig smuk bog.

 
SHARE:

1 kommentar

  1. Den lyder spændende - den vil jeg overveje at læse :-)


    Mvh.
    Den lille Bogblog

    SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig