lørdag den 12. oktober 2019

WTF er det?WTF er det?

Forfatter: Maria Jarjis
Genre: Fagbog
Målgruppe: Børn
Udgiver: Politikens forlag

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret


Hvorfor sank Titanic, hvorfor er nogle mennesker venstrehåndede, findes der hekse – og er det egentlig sundt at spille computerspil? Disse spørgsmål og mange flere kan du få svar på i WTF er det? Maria Jarjis har de sidste to år drevet YouTube-kanalen ”WTF er det?”, hvor hun hver uge uploader sjove og informationsrige videoer, der undersøger videnskabelige emner eller udforsker gys og mystiske fænomener. 


Maria Jarjis har her udgivet en faktuel bog om mange af de ting som kan være svær at svare på som forældre til videbegærlige børn. Men forfatteren har også evnen til at spørge om alt det vi andre glemmer at spørge om, men som vi rent faktisk brænder efter at få at vide. Og bedst af alt så kommer hun også med svarene!

Ud over bogen kan hun findes på youtube, hvor hun har masser af svar parat på alt lige fra hvilken øjenfarve der er den mest sjældne, til hvilke seks monstre der findes i virkeligheden. Hun har lavet ret mange videoer og hun er faktisk ret sej! Hun følges af næsten 60.000 og det forstår man godt, når man ser hendes side. Den er fyldt med gennemarbejdet og godt researched materiale og det er også den fornemmelse man har hele vejen igennem bogen her. Marias tilgang er videnskabelig og man får derfor kun fakta serveret og ikke gætterier. Alt bliver forklaret så det er forståeligt, også om de helt svære emner som kloning mv.

Så alt i alt er dette virkelig en brugbar og nyttig bog, især hvis man har børn der elsker, at vide en masse om alting. Og jeg skal hilse at sige at forældrene også lærer noget hvis de kigger med over skuldrene.SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig