torsdag den 17. juni 2021

Den inderste kerne

 
Den inderste kerne

Forfatter: Lotte Kaa Andersen

Genre: Biografisk

Målgruppe: Voksne

Udgiver: Gutkind


Tak til forlaget Gutkind for anmeldereksemplaret


Inge Lehmann er anerkendt som en af verdens største videnskabskvinder, men kun de færreste danskere kender til hende og hendes opdagelser. I USA derimod kender man godt historien om den danske kvinde, der opdagede Jordens indre kerne. Tidligere troede man, at kernen var flydende, men ved at analysere seismogrammer kunne hun i 1936 fremsætte den skelsættende teori, at der i den flydende kerne lå en indre kerne, og at Jorden dermed var tredelt og ikke todelt.


'Den inderste kerne' er en biografisk roman om Inge Lehmann - en kvinde som opdagede jordens indre kerne, men som er gået i glemmebogen hos os danskere - hos os hendes landsmænd, hvorimod hun høstede roser og hæder i blandt andet USA. Og det var da i høj grad også noget der påvirkede Inge Lehmann, hun mødte overraskende meget modgang hos sine landsmænd, der mest af alt virkede til at synes at hendes opdagelser var tilfældigheder og ikke så geniale som de faktisk var. 

Jeg var ufattelig godt underholdt under læsning af 'Den inderste kerne' og kan ikke anbefale den nok. Den er et indblik i en meget klog kvindes liv som blev forbigået ved enhver tænkelig lejlighed. Ja, det undre mig stadig at hun ikke virker mere bitter på sine gamle dage end hun gjorde. 

Efter endt læsning sad jeg med en følelse af den afmagt Inge Lehmann må have følt. Hvor mange fantastiske kvinder og deres opdagelser er blevet glemt i vores historie fordi datidens mænd ikke har givet plads. Det er jo en hel uhyggelig tanke faktisk. Jeg er virkelig glad for at Lotte Kaa Andersen gav sig til at skrive denne biografi om Inge - at fordybe sig ned i denne fantastiske kvindes liv og gengive den så fint og smukt som hun har gjort. 

Lotte Kaa Andersen har her virkelig formået at skrive en flot biografi om et stort menneske, det er både grundigt og medrivende. Inge Lehmann står knivskarpt hele romanen igennem.

'Den inderste kerne' er uden tvivl Lotte Kaa Andersens hidtil bedste roman. SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig