onsdag den 2. juni 2021

Rollemodeller og ravnemødre

Rollemodeller og ravnemødre

Af Sarah Steinitz

Deltagere: Merete Eldrup, Karen Hækkerup, Mai-Britt Poulsen og Lizette Risgaard

Genre: Samtalebog

Målgruppe: Voksne

Udgiver: Lindhardt og Ringhof


Tak til Bog&ide for anmeldereksemplaret / reklame


Hvorfor er der ikke flere kvinder i toppen af et af verdens mest ligestillede samfund? Sarah Steinitz, ekspert i magt og magtfordeling, giver i denne bog spørgsmålet videre til fire af Danmarks mest indflydelsesrige kvinder. Fire kvinder, der fra hver sit udsigtspunkt på toppen af samfundspyramiden taler med stor vægt og erfaring i bagagen. Merete Eldrup, bestyrelsesformand for bl.a. Nykredit og Københavns Universitet. Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation og forhandlingsleder for 1,4 millioner danske lønmodtagere. Karen Hækkerup, tidligere minister og direktør i Landbrug og Fødevarer, nu generalsekretær i Unicef. Mai-Britt Poulsen, managing director, senior partner og global chief of staff i et af verdens største konsulenthuse, Boston Consulting Group.


'Rollemodeller og Ravnemødre' var utrolig spændende læsning - det er fire topchefer der fortæller om hvordan det er at være kvindelig topchef med alle de facetter som det indebære, altså alt lige fra kollegaer, kvinder og mænd i erhvervslivet men også hvordan det er at kunne få et familieliv til at hænge sammen. En af dem fortæller endda at hun har måttet holde sin mands død hemmelighed, af frygt for at det ville blive brugt imod hende og hendes karrierer. Det er hård kost må man sige ... Og er det virkelig de vilkår vi møder hvis kvinder skal til top i erhvervslivet? 

Jeg synes bogen var enormt forfriskende læsning, for i dag er det meget fokus på mødrerollen, fx at det er meget velanset at hente børn tidligt og det er knap så velanset at være Ravnemor, så det er meget forfriskende at høre disse fire kvinders tilgang til mødreskab. Ikke fordi der er noget galt med at hente børn tideligt, det gør jeg sådan set også selv, men det er bare altid rart med andre synspunkter. (Vi kunne i hvert fald godt bruge - synes jeg - at have mindre dårlig samvittighed)

Flere steder i bogen er der tankevækkende og direkte forudroligende statistikker der viser hvor meget vi fx stadig er bagefter med hensyn til ligestilling i Danmark kontra alle de andre nordiske lande. Det er mig en gåde. Hvorfor er vi ikke bedre til det i Danmark? 

Jeg elsker, at den her bog er med til at sætte fokus på et ret stort samfunds- og ligestillingsproblem i Danmark og jo flere mennesker der læser den her bog, jo bedre vil det være for vores samfund. For det vil helt sikkert være en øjenåbner for rigtig mange. Det var det også for mig, der ellers i forvejen synes vi kvinder har lang vej endnu, men første skridt på vejen er at blive lidt mere klar over hvad problemet er. Kun på den måde kan vi lave ændringer.


SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig