onsdag den 10. januar 2024

Årets bedste læseoplevelse i 2023 og årets værste

Her er mit 2023 bedste læseoplevelser <3


Af faglitteratur blev det til tre biografier i 2023 + en enkelt season livstilsbog. Selvom biografierne med Prince Harry og Paris Hilton var meget interessante at læse, så var det uden tvivl Tolkien biografien der løb med sejren. Jeg elskede at læse om og komme tættere på den mesterhistoriefortæller som Tolkien var.

Årets mellemtrinsbog var ‘The Firefly Summer’, som var en vanvittig hyggelig bog med masser af sommerstemning og ja, den gik bare rent ind hos mig da jeg læste den i sommers. Venskaber, familie, hyggelig lejrstemning og solstråler ud fra siderne. 

 

 Twin Crowns var en overraskende fornøjelse. Et vaskeægte kongeligt eventyr med magi, helte og heltinder. Alt sammen fortalt i en underholdende og let måde hvor man bare kunne lade sig rive med af handlingen. Og jeg skal helt sikkert læse videre i serien, der afsluttes i 2024.
Årets romance bog var for mig ‘Mød mig ved søen’ som jeg læste i forbindelse med dens udgivelse på dansk på Turbine. Jeg blev bare helt utrolig grebet af handlingen, for den er mere dyb end mange andre i genren og på den måde føles kærlighedshistorien ægte. Historien var også frisk skrevet og havde en anden måde at fortælle en ellers velkendt historie på. Plus dejlig sommervibes. 

 

 

 Jeg kan ikke vælge hvilken en af disse to: ‘Tress of the Emerald Sea’ og ‘Fourth Wing’ der fortjener pladsen som årets voksen fantasy – og faktisk så er begge bøger også årets bedste læseoplevelse i 2023 for mig. Vi kan ikke komme udenom den men ‘Fourth Wing, trods sine fejl og klicheer dybt underholdende og totalt opslugende. I den modsatte side står ‘Tress of the Emerald Sea’ som et lille eventyrligt mesterværk med en mesterfuldt plot og medrivende handling. 

Årets værste læseoplevelse var Powerless, som jeg bare fandt fjollet og unødvendig moderisk crazy. Den bestod ikke ‘Twilight’-reglen, altså at helten (Edward) som minimum gerne må have problemer med at have lyst til at slå vores heltinde (Bella) ihjel.  
 


SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig