lørdag den 17. februar 2024

The Chalice of the Gods (Percy Jackson og gudernes bæger)

 

 

The Chalice of the Gods (Percy Jackson og gudernes bæger)

Forfatter: Rick Riordan

Serie: Percy Jackson og olymperne #6

Målgruppe: Mellemtrin og opefter

Genre: Fantasy / græsk mytologi 

Bogen er læst på engelsk, men fås også på dansk hos Carlsen


Percy skal snart på college, og det kræver, at han får anbefalinger med fra sine guddommelige slægtninge. Men alle tjenester fra guderne skal betales med en modydelse, og endnu en gang må Percy klare de strideste opgaver, før han kan sikre sig gudernes gunst. Læs med, når Percy og hans venner suser igennem det fantastiske univers, hvor der lurer farer og udfordringer, som selv guderne kan have svært ved at overkomme.

 

Jeg har været stor fan af Percy Jackson-serien siden jeg så Lyntyven i biografen første gang (det var vist i 2010), og nu har jeg selvfølgelig allerede kværnet den nye tv-serie på Disney+. Jeg har ikke læst alle Rick Riordans bøger, men jeg har læst alle dem hvor Percy spiller en rolle. Så derfor skulle jeg selvfølgelig også læse 'Percy Jackson og gudernes bæger', som fungerer som 6 bind i Percy Jackson og olymperne serien. Handlingsmæssigt foregår den dog efter 'Heroes of olympus'-serien (den findes også på dansk). 

Percy er med andre ord blevet voksen. Han skal på 'college' men ikke en hvilken som helst skole. Han vil gerne gå på den samme som Annabeth og det kræver at han får anbefalinger fra guderne selv. Hvilket sender ham ud på nye quests og hæsblæsende eventyr i den græske mytologiske verden. 

Det er lidt uklart hvor mange bøger der kommer mere med Percy Jackson, men en ting er sikkert, og det er at der kommer en mere til efteråret. Den har den engelske titel: Wrath of the Triple Goddess. (Hecate)

Hvordan er den så? Den her nye bog spørger du måske. Og hvis du er fan af Percy Jackson i forvejen, så tænker jeg ikke du bliver skuffet. Det er et herligt gensyn. Skrivestilen er velkendt, Percy Jackson er fantastisk at læse om som altid og siderne bladre sig selv ligesom alle de foregående bøger gjorde det.

Det hele fortsætter i samme stil. Det er samme historie opbygning. Ja, alting er nærmest det samme. Og derfor ender jeg også på fire stjerner. For jeg savnede måske lidt at der ville være noget nyt. Men man kunne også lidt have frygtet for hvad det nye ville være, for der vil være en stor chance for at det ville føles uvelkommen i universet.

Det afholder mig bestemt ikke for at fortsætte med at læse serien. Det tror jeg altid jeg vil gøre. Lidt ligesom jeg gør med Princess Diaries, uanset hvor ligegyldigt historien end må være. Percy Jackson er så ikonisk en figur, og han kan fastholde min interesse så meget, at jeg tror jeg vil læse alle fremtidige bøger med ham, ligesom jeg har gjort hidtil. Og så elsker jeg jo bare en god græsk mytologisk genfortælling.

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig