lørdag den 30. juni 2012

Det rigtige tidspunkt at læse en bog...

.. finde det mon?

Det synes jeg faktisk ofte man støder på andre folk der siger, "ej... har du ikke læst den endnu!" og så finder man måske ud af den er verdens berømt, men når man så har læst den kan man slet ikke forstå hvad alt postyret er omkring.

F.eks. så ELSKEDE jeg Twilight da den kom frem. Hvis jeg læste den i dag, er jeg 100% sikker på at jeg synes noget andet. Måske hvis jeg venter nogle år så den nostalgiske følelse kommer frem i stedet... men nu har jeg læst SÅ mange andre nye og bedre bøger i samme genre at jeg har ændret mit syn på fantasy genren endnu engang. For vi kan jo ikke komme uden om at Twilight virkelig var med til at ændre fantasy genren for unge til det LANGT bedre.

Nogle bøger hvor jeg er kommet for sent om bord har været Iron Fey serien, Artemis Fowler, The Hunger Games og The Mortal Instruments serierne. Alle disse bøger er højt elsket ude over hele verdenen, men jeg var slemt skuffet. Jeg synes de er gode, men jeg synes ikke de f.eks. er Twilight niveau. Jeg kan sagtens se hvorfor de er blevet så populære, det er bare lidt som om jeg ikke var i det rigtige sted da jeg læste dem.

Selvom disse og Twilight har været starten på noget nyt i fantasy og den dystopiske genre, så ændre genren/bogtrenden sig hele tiden. Hvis man så venter med at læse de ældre populære bøger efter man har læst de nyeste, kan man godt ende med at synes det alle elsker er noget værre lort.

Så nogle gange er det ikke kun fordi man har en anden smag, andre gange skal man bare møde bogen på det rigtige tidspunkt for at blive lige så forelsket i den som alle andre. Det eller også skal man lade være med at læse alle de nyeste bøger først. ;0) Og så er det måske også en fordel ikke at have for høje forventninger.

Nå det var vidst lige månedens hverdags filisofi.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig