mandag den 23. marts 2015

Tykke bøger læses bedst som e-bog

 

 

 

Sådan har jeg det i hvert fald. Der er ingen tvivl om at jeg foretrækker at læse i fysiske bøger så det her er et særtilfælde. Et særtilfælde der stadig forvirre mig.

Jeg er blevet enormt overrasket over hvor meget bogens tykkelse påvirker min læsning. Det kan nogle gange føles lidt som at løbe en maraton, og i stedet for bare at nyde historien og lade sig rive med, er jeg konstant opmærksom på hvor lidt jeg nu har læst i forhold til hvornår bogen slutter. Det er da fjollet ikke? Jeg er ikke sikker på jeg altid har haft det sådan. Det tror jeg i hvert fald ikke. Måske er jeg bare kommet ind i en dårlig vane med at tjekke min progress hele tiden. Måske er det kommet af hele tiden at registrer sidetal på goodreads.

Jeg har i hvert fald fundet ud af at det går væsentlig bedre at læse de tykke bøger som e-bøger. Jeg registrere ikke på samme måde hvor langsomt det går. Jeg nyder ganske enkelt bare bogen, og spilder derfor ikke længere tiden med at tjekke efter når jeg har læst et kapitel eller bare en 10 sider. I øjeblikket læser jeg 'Den fredløse' og jeg har haft enormt svært ved at komme videre med den i sin fysiske form, men da jeg har mofibo og bogen også ligger derpå som ebog så læste jeg den på farten en dag, og det var vildt hvilken befrielse det var at læse den uden at tjekke hvor langt jeg var. Vigtigst af alt, jeg kunne mærke at det gjorde en forskel hvor meget og hvor lidt jeg blev grebet af historien. Det synes nemmere når jeg ikke hele tiden river mig selv væk fra siderne.

Det er bare mystifistisk hvordan bogens længe kan påvirke mig på den måde. Kan det ikke være ligegyldigt hvor langt og hvor hurtigt jeg læser en bog, når jeg bare nyder den?! Især når nu jeg ved at jeg læser den hurtigere ved ikke at tjekke hele tiden, og at jeg nok vil nyde den mere ved at lade være. Det undre mig, og egentlig har jeg ikke nogen som helst logisk forklaring. Det er nok virkeligheden bare så simpelt som en dårlig vane. Forhåbentligt kommer jeg den lidt til livs ved at fortsætte med at læse 'Den fredsløse' på ebog.

Har I oplevet noget af det samme? Påvirker bogens længe jer i nogen grad?
SHARE:

10 kommentarer

 1. Nix det påvirker mig ikke, elsker bøger!!

  Jeg ved jeg nok skal få tygget mig igennem den, så tænker slet ikke over hvor langt eller kort jeg er nået :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sådan havde jeg det altså også engang, og jeg aner virkelig ikke hvad der er galt med mig, for jeg nyder jo bogen når jeg bare glemmer alt det. Så det er virkelig fjollet jeg har det sådan.

   Slet
 2. Jeg har det på samme måde. Jeg læste selv de De fredsløse på ebog, fordi jeg synes at den var for stor at have med i tasken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rigtig. Det sætter lidt sine begrænsninger at have den med på farten.

   Slet
 3. Jeg har det selv på helt samme måde! Det kan godt gå hen og blive ret frustrerende og på de tidspunkter er jeg også rigtig glad for e-bøgerne ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er vildt frustrerende at man gør det ved en selv! Så det er jeg i hvert fald glad for ved e-bøgerne.

   Slet
 4. Jeg kan til dels godt følge dig, men jeg kan nu blive lige så utålmodig med e-bøger som jeg kan med almindelige bøger. Det værste er dog lange lydbøger - der har jeg meget lettere ved at miste overblikket, fordi lytningen bliver delt op i mange små bidder. Jeg overvejer dog at låne en lang lydbog til påskeferien, hvor jeg har god tid til at nulre rundt og ordne forårsrengøring og lignende voksne, kedelige pligter :D

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh.. nej, jeg håber ikke det udvikler sig til det samme med mig med e-bøgerne. Det vil være frygteligt. Ja, for mig er det også noget andet med e-bøger. For det er kun noget jeg høre når jeg laver andet, og så er det som om det er noget andet med tiden, fordi det så er ekstra tid man nærmest bruger.

   Slet
 5. Jeg er ret vild med tykke bøger, og en bogs størrelse skræmmer mig ikke som sådan. Når det er sagt, så er jeg dog også virkelig glad for at læse tykke bøger som e-bøger. Dette bunder dog egentlig mest i, at jeg på den måde har meget lettere ved at holde bogen, og af en eller anden grund er det også som om, jeg læser e-bøger hurtigere. Og det er jo virkelig en kæmpe fordel, når man læser en tyk bog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja enig. Det er lige præcist det samme med mig, jeg læser dem meget hurtigere i ebogs-version, og ja en ebog er heller ikke så tung at danse med - bogstaveligt talt. :0)

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig