søndag den 12. april 2015

Litt Talk
Litt Talk var et arrangement på Vallekilde Højskole og det ville jeg frygtelig gerne have været med til. Det er nemlig et arrangement hvor danske forfattere deler ud af deres erfaringer. Jeg har til min store glæde opdaget at videoerne ligger online og tilgengældelige. Jeg har før delt youtube videoer af internationale forfatteres skriveråd, så derfor synes jeg også jeg ville dele mit fund af litt talk videoerne med jer.

Litt Talk videoerne er dansk aktuelt, de er fuldstændig fantastisk skrivenørdede, de er vigtige i forhold til dybsindige forfatterovervejelser. Og derfor direkte guldkorn for sådan nogle begynder-skrivende som mig selv.

Lene Kaaberbøl fortæller hvorfor børnelitteratur er det vigtigste litteratur, om havelåge-bøger og hvordan man får læseren ind i et univers som 'Skammerens datter'

Maren Uthaug, der er debuterende forfatter, fortæller om hendes vej ind i forlagsverdenen.

Anna Grue, krimiforfatter, fortæller hvordan man kommer udenom at lave research - som hun selv ikke kan fordrage. Kamilla Hega Holst og Peter Adolphsen fortæller om deres skriveprocess mv.

Det er i øvrigt helt hyggeligt at sidde og spot forfattere og hufere blandt publikum. :0)Se med her: https://vimeo.com/vallekilde/videos


SHARE:

6 kommentarer

 1. Det lyder da virkelig spændende, det skal der da kigges på! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg helt sikkert anbefale. Det er super spændende at høre - jeg elsker den slags helt overdreven meget, men jeg synes særligt de her er super gode og inspirerende.

   Slet
 2. Min ene veninde var med til arrangementet og har også kun sagt rosende ord omkring det! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg høre også kun rosende ord for det, og når jeg ser videoklippende, så kan jeg sagtens forstå hvorfor. Det er super godt!

   Slet
 3. Jeg var med i år, og det var F.A.N.T.A.S.T.I.S.K. Så speciel en stemning, og meget forskellige oplæg. Både skrivetekniske og mere filosofiske vinkler. Jeg blev helt rørt under nogle af oplæggene, især Lene Kaaberbøls, men også Carsten Jensen og Lars Skinnebach husker jeg som meget intense. Alle brændte dog igennem, på hver sin måde. Virkelig inspirerende. Det kan anbefales 'live'!

  I øvrigt er det mig, som får det ondeste hosteanfald hen mod slutningen af Maren Uthaugs oplæg. Apropos kendte ansigter (håber dog ikke der er billeddokumentation for min lille nærdødsoplevelse ... :-P)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahah... jeg så dig op til flere gange, men hver gang kun smilende. Jeg kan ikke huske at høre et voldsomt hosteanfald. :0) Men godt du overlevede.

   Ja, jeg kunne forestille mig det var helt fantastisk at være med til, og jeg er virkelig øv over at jeg ikke var med.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig