søndag den 3. juli 2016

Skrivetid 7/7: Sæt mål


Skrivetid er en ny skrivetip-serie hvor jeg uddybende skriver hvordan jeg ENDELIG fandt skrivetiden igen, og som jeg håber kan inspirerer andre. Jeg gik igennem 7 punkter, der hver gav mig en masse at tænke over og som skulle prøves frem, men som til sidst gav mig min skrivetid og ikke mindst skriveglæde tilbage. 


Nu er vi kommet til sidste punkt for hvordan jeg selv fandt og bibeholdte skrivetiden i dagligdagen. Det sidste punkt: sæt mål, har for mig betydet at jeg har banket skriveaftalen med mig selv godt og grundigt på plads.

Jeg er ikke selv god til at sætte daglige mål, f.eks.at jeg skal skrive 500 ord om dagen eller et bestemt sidetal, eller en bestemt scene. Men jeg får alligevel et kick ud af hvis jeg når mine mål, så jeg har forsøgt mig frem med en anden metode, og det virker. Jeg tror det er meget individuelt hvad der virker, så prøv dig frem og se hvad der virker for dig.Det der virker for mig er at jeg holder regnskab (jeg skriver sidetal i en lille notesbog ud fra dagens dato) med hvor meget jeg skriver hver dag, og hvis jeg i løbet af en uge har skrevet mere end ugen før, så giver jeg mig selv en eller anden form for belønning, og det bedste af det hele er at jeg er meget mindre hård ved mig selv. Alt efter hvor travl min uge er kan jeg så sætte et minimums mål og så måske et ekstra højt mål for hvad der kan udløse belønning, og det sjove af det hele er at det faktisk altid har været belønning nok i sig selv at have været så produktiv. Det er bare som om min hjerne ikke helt forstår det på forhånd. Jeg tror ikke min hjerne forstår det primært fordi skriveriet får det der arbejdsmærkat på sig, som det gør når det bliver en planlægningsting. Og så kommer jeg nemt til at glemme at jeg rent faktisk elsker at sidde og skrive. Jo flere uger jeg har gjort det uden afbræk, jo nemmere er det at huske og jo mere nyder jeg det bare.

Så målet har været vigtig for mig, for at jeg har kunnet velligeholde mit skriveri mere end bare en måned. Jeg nyder at sidde og skrive hvor meget jeg har lavet hver dag, og jeg bære nemmere over med mig selv hvis jeg en dag bare skriver ½ side, fordi jeg andre dage kan se at jeg har skrevet måske 10 sider. Jeg er meget mere opmærksom på at skriveriet har fremdrift. Måske er det ikke alle sider der kommer med i en eventuel bog, men jo mere jeg producere jo nærmere kommer jeg på mit mål og jo mere får jeg dygtiggjort mig selv.

Det var så sådan jeg endelig fandt vej ind til en skriverutine og skriveglæden igen. Ikke alle dage er fyldt med skriveglæde, nogle dage er det også bare pisse hårdt arbejde, men det er blevet mindre hårdt fordi jeg nu ikke hele tiden skal starte forfra, eller kæmpe med de samme problemer igen og igen. Jeg er kommet videre, og ja der opstår nye forhindringer men jeg er blevet bedre til at tackle dem og det er fedt. Så hvis du virkelig vil det, så klø på - det er den eneste vej frem.

SHARE:

3 kommentarer

 1. Tusind tak for dine 7 råd. Dette er for mig temmelig nyt, så det er dejligt at få nogle "starting points" til nogle gode rutiner. Vh Sigrid

  SvarSlet
 2. Tusind tak for dine 7 råd. Dette er for mig temmelig nyt, så det er dejligt at få nogle "starting points" til nogle gode rutiner. Vh Sigrid

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh.. hvor dejligt at høre du kunne bruge det til noget. :0) Rigtig meget held og lykke med dit skriveri.

   Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig