mandag den 11. juni 2012

Snow White and the Huntsman

Snehvide er dette års hotte film og tv emne. Denne udgave er meget mere action præget og så er den mega flot. Altså virkelig MEGA flot. Selve nyfortolkningerne er lavet så meget bedre i denne Snehvide-udgave end vi har set i Once upon a time (serie) og Mirror, mirror (film). Man har beholdt hovedingredienserne og laver dem endnu stærkere og mere lækre at fortærre. Det er f.eks. en dejlig motiveret ond Dronning vi har, som faktisk har en baggrundshistorie og motivationer man kan forstå. Det er mere hendes metoder der er forskruede. Den onde Dronning bliver spillet af Charlize Theron, som virkelig også har sin skønhed med sig og især også den kolde arrogance. Genialt valgt.

Et andet godt eksempel er det med at dyrene hjælper Snehvide (som de bl.a. gør i Disneys udgaven), det har de også valgt at gøre i denne - Og hov der var lige en hest hun kunne bruge....helt tilfældigt. Så tænker du nok... argh... er det ikke lige lidt urealistisk...  men nej det skal du ikke tænke på, for selv det har de forklaret sig ud af. Nemlig med alfer. Mere siger jeg ikke. :0)


Et sidespor til politiken
Ligesom med Mirror, Mirror, bliver jeg nødt til at trække Politikens clueless anmeldelse frem. (Nogle bliver jo nødt til at påpege det) De kalder filmen en blanding mellem Ringenes Herre og Twilight. Derudover sige de:

’Snow White and the Huntsman’ er Grimms folkeeventyr omfortolket til ’Eventyret om Ringen’ tilført Robin Hood og Harry Potter, et drys ’Star Wars’, et blodstænk ’Kingdom of Heaven’, et nik til en kinesisk krigsfilm som ’Hero’ og minsandten også en slat Tim Burton smidt ovenpå for god ordens skyld.

For det første vil jeg lige understrege at anmelderen virkelig bliver nødt til at beskæftige sig noget mere med genren hvis han kun kan hive Twilight og Ringenes Herre frem. Jeg er sikker på at de film han nævner er de eneste han har set. Men igen der er måske ikke nok fantasy film inden for genren endnu, så her er det helt klart en fordel at have læst en del af genren. Der er virkelig NUL sammenligning mellem Ringenes Herre og denne film. Og Twilight kan sammenlignes i kraft af at det er samme hovedrolleindehaver, nemlig Kristen Stewart. Så det er klart vi ikke kan komme uden om den. Men ellers så er der ikke mange sammenligninger at hente der heller.

Det andet er at han skriver det som om det er dårligt at der er en masse blandinger (det med kursiv) .... Øh.. hvordan skulle man ellers kunne skabe noget nyt? Det er da mega positivt! Igen er der hverken Harry Potter, Star Wars eller Robin Hood eller nogen af de andre i denne film. Dette er Snehvide, helt igennem, med en fantastisk nyfortolkning smidt en i fantasy genren blandet med lidt moderne. Mums.

Nå nok om politiken.... Men kender I ikke godt det med at man kan blive så ærgelig over folk der udtaler sig om noget de slet ikke har forstand på? Og så til en avis med respekt for sig selv...


Tilbage på sporet
Kristen Stewart er desværre låst en smule fast i en bestemt type rolle, den type der lader sig rive med af begivenhederne, der er sart, akavet og forvirret. Men den rolle spiller hun til gengæld også rigtig godt. Chris Hemsworth (Thor) er bare utrolig skøn at se på. Der er ikke så meget kærlighed i filmen, det har der desværre ikke rigtig været plads til, hvilket er lidt synd for det er jo egentlig det som redder Snehvide - måske endda det største budskab i Snehvide-fortællingen.

Hvis du er vild med Disneys og Grimms Snehvide udgave, vil du elske dette moderne præg på eventyret. Jeg ved der sikkert er en hel del af jer der er ved at være godt trætte af Kristen Stewart, men hun ødelægger altså virkelig intet i denne film. Så den kan helt klart godt anbefales.


Snow White and the Huntsman er i biograferne nu
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig