fredag den 15. februar 2013

Skrivetrang anmeldelse

Skrivetrang

Forfattere: Lise Bidstrup og Lotte Garbers
Sprog: Dansk
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Målgruppe:Unge og andre forfatterspire
Genre: Fagbog

Tak til Nyt Nordisk Forlag for anmeldereksemplaret












Beskrivelse fra Goodreads:
Mange går rundt med en drøm om at skrive og har måske bare brug for lidt konkret hjælp for at komme rigtigt i gang. Nu er der ingen undskyldning længere.

Forfatterne til denne bog lægger ingen fingre imellem og deler generøst ud af deres hemmeligheder og tricks. Det vigtigste budskab er nok, at man først og fremmest ikke skal være bange for at gå i gang,

I ”Skrivetrang” får du en veludrustet værktøjskasse, du kan bruge på dine tekster.

- Du får en masse konkrete indspark om, hvad der skal skrues på, lirkes ved, udraderes eller pyntes på.

- Du får en masse øvelser, til når du skal i gang, når du er gået i stå, når du skal skrive om, – og også til hvis du skal hjælpe andre til at skrive om.
- Du får en masse bud på, hvad andre forfattere – både professionelle og elever – har sagt, tænkt og erfaret om det at skrive.

- Du får de peptalks, du skal bruge for at komme videre, når du er gået i stå.

... og meget meget mere.

Kort sagt. Denne bog vil være din ven i nøden, når du har brug for sparring, udfordring og inspiration til dine - og andres - skriverier.
Bogen er bygget op med meget lidt teori, rigtig mange øvelser, masser af eksempler og en lige-til-benet tone. Den er henvendt til unge med forfatterdrømme, men undervisere og andre med interesse for emnet opfordres også varmt til at læse med.

Smøg ærmerne op og ryst dem! Der gemmer sig garanteret en god historie indeni.



Skrivetrang er en helt fantastisk bog til forfatterspire. For hvor mange bøger, har jeg ikke læst, hvor forfatterne bare beskriver nutid/datid og synsvinklerne, og så er det ligesom det. Men i Skrivetrang bliver der også forklaret fordele og ulemper ved det enkelte, hvilket er langt mere brugbart for en forfatterspire der ikke har erfaringen selv. Synsvinkel og nutid/datid er jo sågar noget vi lærer i folkeskolen.

Skrivetrang er nem og behagelig at læse. Krydret med personlige eksempler, der giver den egenskab at det føles som om det er forfatterne selv der snakker direkte til dig. Det såkaldte værktøjskasse-afsnit var helt klart, efter min mening, det bedste afsnit. Her får man mange gode ideer til hvordan en historie bliver til rigtig litteratur.

Så Skrivetrang er fyldt med al den grundinformation en nystartet og selvfølgelig også garvet forfatter bør vide. Hvis du går i står, så har Lise Bidstrup og Lotte Garbers også en god ide eller to til hvordan du kommer videre.

Hvor ofte har vi forfatterspire ikke ønsket at vi kunne granske lidt i forfatterhjernerne? I Skrivetrang bliver der gavmildt delt ud. Så hvis du også har det sådan, så vil du helt klart nyde bogen lige så meget som mig.


SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig