onsdag den 3. juni 2015

Hilda og trolden

Hilda og trolden

Forfatter og illustrator: Luke Pearson
Originalsprog: Engelsk, Hildafolk
Genre: Graphic novel / tegneserie / fantasy
Målgruppe: Børn, unge, voksne
Udgiver: Turbine

Tak til Turbine for anmeldereksemplaret
Hilda er en rigtig eventyrer. Når det regner, sover hun gerne i sit telt, for man sætter jo allermest pris på at hygge sig, når ens eneste beskyttelse er tynd som en teltdug. En dag tager hun op på bjerget for at tegne. Her finder hun en troldesten. Altså en stor, uskyldig sten om dagen, men når mørket kommer frem, bliver den til en stor og farlig trold ...

Hilda og trolden er en billedbog, der er bygget op som en tegneserie. Bogens univers er fantasifuldt og introducere læseren for en ægte træmand, en stentrold og en kæmpe, der udbryder et ´For filan!´ da han ikke kan finde vej.

Luke Pearson fra England er manden bag Hilda og trolden. Han er tegner, illustrator og historiefortæller og er mest kendt for historierne om Hilda. Han har desuden tegnet for Cartoon Network og Disney TV animation. Hans streg og tekst er super fin og underholdende for de lidt større børn og deres forældre.
  Den her tegneserie er lige mig. Den er SÅ sød, finurlig og sjov, og så vanvittig kreativ fundet på. Det er den her type børnebøger jeg rigtig gerne selv vil skrive. Den slags der sætter gang i fantasien og som både er lidt cute og sej samtidig.

Jeg stødte på historien første gang da jeg skulle lave den danske grafiske opsætning af bogen, og jeg blev så fanget af historien at jeg sad og læste den mens jeg satte den op. Noget jeg normalt godt kan se bort fra og ikke helt har tid til når jeg laver det grafiske. Men her hvor teksten skulle sættes rundt omkring så kunne jeg faktisk nå at læse teksten samtidig, så det var helt perfekt, for den var bare umulig for mig at modstå. Så jeg læste den faktisk første gang for flere måneder siden, men har nu læste den igen da jeg spurgte om jeg ikke kunne få en før-udgave med hjem til anmeldelse. For jeg synes lige jeg ville fortælle jer om mit fund.

Kan i se det fine blå dyr på forsiden. Nøj hvor vil jeg ønske det fandtes i forvejen. Jeg elsker at illustrationerne gør den så sød og levende for mig. Det er altså virkelig godt lavet. Jeg har set af forfatteren/illustratoren Luke Pearson har lavet tre mere med Hilda, og jeg ved ikke om Turbine har planer om at udgive flere, men det kan godt være jeg ikke helt kan vente på om de gør, de er altså bare så herlige. Dem vil jeg rigtig gerne eje lige her og nu. Helst i hvert fald.
SHARE:

2 kommentarer

  1. Hvor lyder den altså bare så sød! Jeg må virkelig snart have fingre i den :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er den virkelig også, så den kan du godt glæde dig til, jeg fandt desværre ikke resten af tegneserien med Hilda da jeg var i USA, men jeg skal snart have bestilt dem hjem. :0)

      Slet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig