mandag den 13. august 2018

Kære datter, du må videKære datter, du må vide

Forfatter: Birgitte Jørkov
Genre: Historisk
Målgruppe: Voksne
Forlag: Demeter

Tak til forlaget Demeter og forfatter Birgitte Jørkov for anmeldereksemplaret


Romanen handler om forholdet mellem mor og datter. Selv for voksne, selvstændige kvinder der holder af hinanden, kan det være svært at løsrive sig og at give slip.Jeg sætter utrolig stor pris på det historiske i den her bog og præmissen bogen er blevet til på. Jeg elsker at den bygger på breve skrevet i årene 1529-33, der nu ligger i rigsarkivet. Men grunden til den lave rating er fordi bogen er blevet sluppet for hurtigt. Den har ikke set nogen redigering, korrekturlæsning og slet ingen grafisk opsætning og alt det er så forstyrrende et element at det ødelægger læsningen. Som anmelder synes jeg alle de ting er mindst lige så vigtige som historien, for når det ikke er i orden så er det altoverskyggende. Og ikke mindst noget så ærgerligt. Det virker som spild af en god historie.

Man skal ikke servere brændt brød til en bager - og det samme gør sig selvfølgelig gældende når man sender en uopsat bog til en grafiker, der selv har sat over 100 bøger op i det danske forlagsmarked. Der er en grund til at bøger skal igennem den grafiske process og det er meget tydeligt her.

Der er ingen indrykning ved linjeskift overhovedet. Der er ingen linjestyrring. Linjerne svømmer og holder nogen steder hverken højre eller venstre kant. Alt det får de dybt utilgivelige opsætningshoreunger til at virke som englebørn. Det er den værste opsætning i en bog jeg nogensinde har set. Dog ros for forsiden fordi de har kendt deres begrænsninger og valgt at holde det simpelt.
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig