torsdag den 29. november 2018

Julen varer længe ...Julen varer længe ...

Forfatter: Francesca Hornak
Originalsprog og titel: Engelsk, Seven days of us
Genre: Julehistorie, drama/humor, realisme
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Forlaget Alhambra

Tak til Forlaget Alhambra for anmeldereksemplaret


Det er jul, og for første gang i mange år er familien Birch samlet under ét tag. Selv Emma og Andrews ældste datter, der normalt er ude for at redde verden, er rejst hjem til familiehuset nord for London. Men Olivia er kun kommet, fordi hun var nødt til det. Efter flere måneder i epidemiramte Liberia er hun tvunget til at tilbringe juleugen i karantæne.

Jeg tog mig med vilje rigtig god til om at læse den her julehistorie, for den var virkelig hyggelig at læse. Den var hjertevarm og sjov og så havde den nogle fine familie øjeblikke. Jeg havde ikke lyst til at sluge det hele på en gang, men nærmere gå med historien lidt længere. Det jeg særligt godt kunne lide ved den, var at den handler om en familie.

Vi følger synspunkterne fra alle medlemmer af familien og de har hver især en hemmelighed de holder skjult for de andre. Hvilket vil sige, at der var masser af drama og intriger, men det er skrevet på sådan en fin måde. 

Selvom bogen ikke er fyldt med julebeskrivelser, så handler den alligevel rigtig meget om jul - måske lige netop fordi julen handler om familie - om følelser, om at tilgive og om at være der for hinanden. 

Udover Snesøsteren så er Julen varer længe en af de bedste julebøger jeg har læst i år. Den er fjerlet at læse og den er underholdende og samtidig har den også nogle tankevækkende øjeblikke. Særligt i karakterne som vi måske alle kan genkende. Enten i os selv eller i vores egen familie. De føles i hvert fald meget helstøbte og utrolig bekendte. Hvilket kun gør læseoplevelsen endnu bedre.  
SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig