lørdag den 20. april 2019

Uhyret i EssexForfatter: Sarah Perry
Originalsprog og -titel: Engelsk, The Essex Serpent
Genre: Historisk fiktion / gotisk
Målgruppe: Voksne
Udgiver: Lindhardt og Ringhof


Tak til Bog og ide for anmeldereksemplaret


London 1893. Da Cora Seabornes kontrollerende mand dør, rejser hun med lige dele sorg og lettelse fra hovedstaden til kystbyen Aldwinter i Essex sammen med sin søn Francis. I den lille by går der rygter om, at en mytisk søslange, der efter sigende skulle have taget menneskeliv for 300 år siden, er set igen ud for kysten og er skyld i en ung mands død. Cora er meget interesseret i naturvidenskab og er sikker på, at hun kan finde en naturlig forklaring. Måske er der tale om en uopdaget dyreart?


Sarah Perry har her skrevet en imponerende debut - rent skriveteknisk er der intet at sætte fingre på, da romanen er fuldstændig helstøbt. Det er misundelsesværdigt godt. Hun er uden tvivl den fødte forfatter og vi kommer helt sikkert til at se meget mere fra hendes hånd i fremtiden.

Bogen er utrolig smukt skrevet. Det er ikke for ingenting, at hendes bog bliver sammenlignet med Dickens. Det er så smukt, detaljerig og så indlevende, at det nærmest er næring til hjernen. Sproget er helt sikkert det bedste ved bogen og hvis man ikke som læser kan finde nok i sproget, så vil bogen nok føles lidt kedelig til tider. Omvendt hvis man elsker, at læse bøger pga. et smukt sprog, så bør man virkelig læse den her bog. Personligt er det lidt efter hvad jeg er i humør til og denne gang var det lige hvad jeg gerne ville læse.

Udover sproget så var det jeg nød allermest, den engelske stemning og setting. Men engelske/britiske historiebøger er nærmest også en hel favoritgenre for mig. Gennem sproget finder vi også helstøbte og fascinerende personligheder, men de bliver ikke serveret for os, de skal findes mellem linjerne.

Der er ikke noget at sige til at Sarah Perry nærmest er blevet anerkendt overnight, for det er virkelig et mesterværk hun her har præsteret - og så som debutant. Det bliver uden tvivl interessant, at følge hendes forfatterskab fremadrettet.SHARE:

1 kommentar

  1. Jeg var også virkelig glad for den, da jeg læste den! Det var særligt den helt særlige, lidt dystre stemning, som du også selv nævner, som imponerede mig, da der ikke er så mange bøger, der kan skabe netop det.

    SvarSlet

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig