lørdag den 25. maj 2019

Roser og violer bogblogger brunch

Inviteret af forlaget / reklame


Sidste lørdag var jeg til bogblogger arrangement nede på forlaget Turbine hvor jeg også arbejder. Det var super super hyggeligt og udover at der blev løftet sløret for et par titler til efteråret og snakket om løst og fast, så fortalte Gry Kappel Jensen lidt om arbejdet med bogen - og jeg har forsøgt at huske nogle highlights som i får herunder:Vi havde en god snak med Gry omkring hvordan det var at skrive bogen. Hun fortalte at hun skrev bind 1 under Nanowrimo - at det var en hel ny måde for hende at skrive på. Normalt skriver hun langsomt og tilrettet undervejs, men her gav hun sig selv lov til bare at skrive derudaf - og hun kom op på væsentlig flere ord en de 50.000 ord som Nanowrimo kræver for at blive fuldført. Hun fortsatte helt ind i december og videre i redigeringsforløbet.

I bogen er der fire hovedpersoner og selvom Gry kan lide at skrive i alle fire pigers hoveder, som hun føler med på godt og ondt, så blev hun alligevel presset til at sige at Malou, var den sjoveste at skrive. Hvilket skyldes at hun er meget vred og siger tingene som de er.

Der blev spurgt om hvorfor hun havde valgt fire pigers synsvinkler og ingen drenge. Hvortil Gry svarede, at alle hendes andre bøger havde drenge synsvinkel, fordi hun lige netop kunne sætte sig så nemt ind i den synsvinkel, så det var lidt for at gøre noget andet end hun plejede.

Gry har været opmærksom på at lade alle fire piger udvikle sig igennem bogen, så ingen af dem skulle føles som bipersoner. Dog har hun ladet Kristine udvikle sig mere end de andre i denne bog og giver plads til at en anden pige kan udvikle sig mere i den næste bog.

Der blev spurgt ind til om Gry kunne fortælle lidt om de scener der blev slettet og ikke kom med i bogen, men indtil videre holder Gry kortene tæt ind til kroppen og fortæller, at nogle af tingene kommer med i de fremtidige bøger og andre ting har været skrevet for at hun selv kunne komme ind under huden på stedet og personerne.

Vi snakkede lidt om at bogen med sin kostskole og magilektioner lidt sendte glade tanker til Harry Potter - og der er endda en karakter som lidt ligner Snape - dog en lidt mere sexet Snape.

Forsiden blev også lige vente og vi snakkede lidt om vores tanker omkring hvordan bind 2 skulle se ud. Personligt glæder jeg mig allerede helt vildt til at komme i gang med den.

Omkring bind 2 fortalte Gry, at hun var i gang go selvom det ofte bliver kaldt den svære 2'er, så synes hun på mange måder, at det er nemmere at skrive 2'eren. Det sværeste er nærmere at få tiden til at skrive den.


Så blev der snakket om nogle ting som vil spoile alt alt for meget, så dem vil jeg undlade at skrive om her. Men efter den lækre brunch blev der som sagt snakket lidt om de to nye titler til efteråret - Tobias Stenbæk Bros 'Blodets sti' og Natahli og Bettina Lianes 'Kaldet fra Galathea' og så var der en lille rundvisning på forlaget, hvor Gry også fik lov til at signere bøgerne.


SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig