mandag den 28. oktober 2019

Books that changed historyBooks That Changed History:
From the Art of War to Anne Frank's Diary
Genre: Fagbog
Målgruppe: Voksne

Tak til Plusbog.dk for anmeldereksemplaret


Turn the pages of the most famous books of all time and marvel at the stories behind them. Over 75 of the world's most celebrated, rare, and seminal books are examined and explained in this stunning treasury. Books That Changed History is a unique encyclopedia spanning the history of the written word, from 3000 BCE to the modern day. Chronological chapters show the evolution of human knowledge and the changing ways in which books are made. 


'Books that changed history' er en stor visuel nydelse, både udenpå men især også indeni. Det er en fantastisk gennemgang af de bøger der har betydet mest i vores verden fra de aller første tekster til Anne Franks dagbog.

Så langt tid der har fundet bøger, har de været med til at forme og skabe den verden vi lever i nu. Enten ved at være med til at bringe guds ord rundt i verden eller ved at give os videnskabelige forklaringer i en tid, hvor man ikke kunne blive oplyst på andre måder. Men også senere og op til i dag har bøgerne være med til at frembringe interessante perspektiver og nytænkning.

'Books that changed history' har generelt mest fokus på det visuelle element og kunne for min skyld godt have haft mere tekst, men den er stadig utrolig informativ og man får en hurtig gennemgang af bøgerne gennem tiden. Bogen er inddelt efter bestemte tidshorisonter og indeholder hovedsagelig de ældste af bøgerne der findes. Der kunne fint have været flere nutidige bøger med, men det er ikke hvad bogen har valgt at fokusere på - og måske er det også en bog for sig selv, for når bogtrykken først går i gang i nyere tid, så er der pludselig rigtig mange bøger i verden og det bliver derfor også svære at udvælge hvilke bøger der har haft størst påvirkning på vores verden.

Interessant er det at fælles for stortset alle bøgerne der er nævnt i bogen, så er det ikke teksten alene der har båret dem, men i høj grad også det visuelle. Der er tænkt over alle detaljer og der er kræset om bøgernes udseende som der også er for deres indhold.

Hvis du elsker at elske bøger så er det her helt sikkert en bog for dig. Den er både visuel inspirerende for de kreative, men den er også ret informativ på bøgernes historie generelt.

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig