mandag den 25. november 2019

A Christmas Carol - A Book-to-table classic editionA Christmas Carol - A Book-to-table classic edition

Forfatter: Charles Dickens
Originalsprog og -titel: Engelsk, A Christmas Carol
Kogebogsforfattere: Giada de Laurentiis, Ina Garten, Martha Stewart og Trisha Yearwood
Genre: Klassiker / kogebog
Målgruppe: Voksne

Klassikeren 'Et juleeventyr' fås på dansk, men ikke i denne kogebogsudgave

Tak til Plusbog.dk for anmeldereksemplaret

Have your book and eat it, too, with this clever edition of Charles Dickens's A Christmas Carol featuring delicious recipes from celebrity chefs. Plan your perfect Christmas feast with a carefully curated menu of holiday dishes, from succulent baked ham to smashed root vegetables. And top it all off with fruitcake cookies and pecan pie. Celebrate the holiday with a good meal and a good book!Book includes full, unabridged text of Charles Dickens' A Christmas Carol, interspersed with recipes, food photography, and special food artwork.


'Et juleeventyr' er den ultimative julehistorie. Jeg har endnu ikke læst en julehistorie som kan slå den gode gamle Dickens klassiker. Den er ligesom bare indbegrebet af jul. Den findes i et utal af gengivelser i form af både tegneserier, romcons, klassiske gamle sort hvid film, men også indenfor litteraturens verden findes der et hav af genfortællinger af Dickens så kendt og elsket klassiker.

Ikke nok med at historien så fint indkapsler alt hvad det vil sige at have julen i hjertet, så skriver Dickens også utrolig smukt og stemningsfuldt. Så der er ingen tvivl om, at selvom man kan få et hurtigt julefix af 'A Christmas Carol' (På dansk: Et juleeventyr) ved at se en af de mange filmatiseringer, så er der ikke noget som at læse den originale udgave.

Det har været en sand fornøjelse at genlæse bogen og ikke desto mindre sjovt var det fordi det var denne book-to-table edition. Jeg har tidligere anmeldt 'Pride and Prejudice' i book-to-table udgaven og den anmeldelse kan ses lige her
Det der er med denne udgave, er at den også indeholder opskrifter som er inspireret af historien. Så bogen her indeholder en række opskrifter som er både julet og britisk. Jeg prøvede to af opskrifterne. Scones og kalkunbryst. Super lækkert.

Jeg kan ikke stå for denne type bøger som kombinere to ting jeg er rigtig glad for - opskrifter (eller mad generelt) og litteratur. Jeg synes ideen er så fin og så gennemført, at helt sikkert giver et eller andet ekstra niveau til oplevelsen af at genlæse 'Et juleeventyr'. Alt hvad der gør litteraturen endnu mere håndgribelig uanset om det så er en filmatisering eller en opskriftsbog som denne.

Indtil videre findes der kun to bøger i serien men jeg håber sådan at der dukker flere klassikere op med opskrifter i. Det kunne være en ret fin serie.

SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig