onsdag den 7. juli 2021

Den sorte enkes by

 
Den sorte enkes by

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes

Serie: Rød og blå #1

Genre: Dystopi

Målgruppe: Unge, men også for voksne

Udgiver: Forlaget Alvilda


Tak til forlaget Alvilda og Nicole Boyle Rødtnes for anmeldereksemplaret


I byen Viduana lever mænd og kvinder helt adskilt. Opdelingen bevarer freden i en verden af kaos. Men ikke alle kan overholde grænsen mellem kønnene … CLARA er lige fyldt 18 år og er nu tvunget til at deltage i forplantningspligten. SILAS lever under slavelignende tilstande i mændenes kvarter. Han vil gerne ændre byen, men det kræver et ubærligt offer at få indflydelse. EMMAs mor dør, og hun må flytte ind hos sin bedstemor, den sorte enke, som regerer Viduana med hård hånd. Men Emma skjuler en hemmelighed, der kan koste hende livet. Velkommen til Viduana, hvor forelskelse er forbudt, og ethvert forsøg på flugt straffes med døden.


Da jeg læste 'Den sorte enkes by' blev jeg mindet om hvor vidunderlig godt og teknisk grundigt Nicole Boyle Rødtnes skriver. 'Den sorte enkes by' er virkelig en genial sammensætning af mange af de aktuelle tematikker vi går med i vores hverdag. Det er en af de bedste sammensatte dystopiske verdener jeg er stødt på- troværdigheden er i top - for verdenen kunne i princippet sagtens have været virkelig. Hvilket gør historien endnu mere skræmmende og nem at indleve sig i og forholde sig til. 

I bogen følger vi fra tre forskellige synsvinkler - alle tre er helstøbte og har en virkelig interessant historie at fortælle, så synsvinkelskiftet skaber aldrig rifter i bogens flow. De lever et liv i et meget problematisk samfundet. Mænd og kvinder er delt op fra de er 10 år gammel. Mænds seksualitet er farlig og kvinderne har forplantningspligt. Ja - vi er oppe og snakke virkelig skræmmende dystopi, meget i lighed med 'A Handmaids Tale' af Atwood. 

Bogen er oplagt til skolebrug da den både er spændende, underholdende og ikke mindst fyldt med emner der er interessante at have en samtale omkring. Særligt spørgsmål indenfor om køn og identitet og de problemer der kan opstå i et samfund. Bogen kommer ikke med en masse morale ned i hovedet på læseren - slet ikke. Den giver plads til fri-fortolkning og meninger og fremstiller kun tingene som de er eller kunne se ud. SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig