søndag den 14. november 2021

24 dage i december

 

24 dage i december

Forfatter: Marie Fisker

Genre: Kalenderbog, realisme

Målgruppe: Voksne 

Udgiver: Brændpunkt


Tak til Marie Fisker og forlaget Brændpunkt for anmeldereksemplaret


Må man bruge kartofler fra glas til de brunede kartofler juleaften, eller skal man død og pine pille tre kilo bittesmå kartofler i hånden? Hvorfor kommer december måned på familiekalenderen ikke i ekstraordinær størrelse? Bør man tage det med et smil, når ens forældre foretrækker en tilbudsrejse frem for at holde jul sammen? Hvornår undgår man, at hjemmet bliver en eksplosion af nisser og glitter, når planen er at holde det i en stilren Nordisk jul?


'24 dage i december' er en kalenderbog og er der nogen jeg elsker, så er det kalenderbøger, desværre findes de mest kun til børn. Nej, ikke desværre, jeg kan sagtens nyde en god børnekalenderbog men der har jo virkelig manglet nogen til voksne også.

Marie Fisker skriver i '24 dage i december' om en hel almindelig hverdag hos en helt almindelige familie med juleforberedelser og julestress som vi kender det i december. Historien er på ingen måde en pageturner, faktisk sker der utrolig lidt igennem bogen - hvilket muligvis er hensigten eftersom at man kun skal læse et enkelt kapitel om dagen. Hver kapitel er ret overkommelig at nå at læse på en travl julehverdag eller at indhente hvis man ikke lige nåede dagens kapitel.

Det jeg elskede ved bogen var julestemningen. Jeg elskede at der var så meget fokus på at det julede - juleaktiviteter, julekaos og juleplanlægning. Det plejer jeg altid at synes at der er alt for lidt af i julebøger, men det manglede der helt sikkert ikke i denne. 

Der kunne godt være skåret lidt ned på snik snak med hovedpersonens venner som egentlig bare føltes lidt som fyld og i stedet og fyldt ud med noget mere konflikt med børnene eller manden. Jeg synes næsten de havde for få scener sammen til at man kunne kalde bogen for en romantisk komedie som der står på forsiden, og det kunne også have højnet bogens egentlige eneste konflikt så man som læser havde siddet lidt mere ude på kanten af stolen under læsningen. 

Men alt i alt var det nu en rigtig sød lille kalenderbog og hvis du har brug for en kalenderbog der får dig helt ned i gear i december og som handler om helt almindelige mennesker i en hel almindelig hverdag, så kunne denne kalenderbog være noget for dig. 


SHARE:

Ingen kommentarer

Send en kommentar

© Skrivepulten | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig